Tip os log ind
Hver tredje landmand er over 65 år, og derfor lyder der ros til, at man vil gøre det lettere at lave generationsskifte.
Foto: Ritzau Scanpix

Glæde hos Sagro i Herning over lempede regler for landbruget

Der er udsigt til, at det bliver lettere at lave generationsskifte i landbruget
04. december 2018, 14.54

Finanslov Som del af den nye finanslovsaftale har regeringen og Dansk Folkeparti indført en såkaldt sælgerpantebrevsmodel. Formålet er at gøre det lettere at lave generationsskifte i blandt andet landbruget, og lempelsen ligger i, at sælger fremover vil kunne lade op til 10 procent af købssummen stå som sælgerpantebrev, hvor han kan vente med at betale skatten, til han får afdragene på sælgerpantebrevet.

Det mødes med stor tilfredshed hos organisationen Sagro i Herning, hvor direktør Palle Høj oplyser, at det er en ændring, man har ønsket i mange år.

- I Sagro har vi kendskab til landmænd, der er villige til at lade en del af provenuet ved et salg stå tilbage i ejendommen som et sælgerpantebrev. Problemet er bare, at de nuværende skatteregler betyder, at sælger allerede her og nu beskattes af fortjenesten på salget af landbrugsejendommen, og dermed også af pantebrevets værdi, uden at være sikker på, at sælgerpantebrevet nogensinde bliver afdraget, forklarer Palle Høj.

Den usikkerhed forsvinder med den nye aftale i Finansloven. Nu udskydes skattebetalingen simpelthen, indtil afdragene på sælgerpantebrevet falder, fremgår det af det fremlagte forslag.

Ordet er ditMere Erhverv