Tip os log ind
Kulturminister Mette Bock fik det første eksemplar af bogen. Hun ses her sammen med borgmester Ib B. Lauritsen og kulturudvalgsformand Helle Mathiasen, begge Ikast-Brande Kommune, og Kurt H. Jørgensen.
Foto: Gavlmaleriforeningen Muren

Gavlkunst hos Arnold Busck

28. november 2018, 12.07

Bogsignering For nøjagtig 50 år siden kom en flok kunstnere til Brande, hvor de ikke blot udførte en række gavlmalerier men også kom i dialog med befolkningen på en måde, som der stadig tales om. Byen var i starten totalt splittet i spørgsmålet om gavlkunst, men da Brande allerede året efter blev udnævnt til Årets By, vendte stemningen. I dag regnes gavlmalerierne for Brandes største attraktion - i hvert fald indtil det nye højhus opføres.

Historien trak tråde til mange kunstnere og steder, også til Herning, hvor blandt andet Bitten og Aage Damgaard var med, da gavlmalerierne blev indviet i 1968. Kulturministeren besøgte Brande, og ugen efter besøgte han Herning for at foretage indvielsen af Carl-Henning Pedersens kæmpeværk "Fantasiens leg om livets hjul i Birk."

Alt dette og meget mere kan man læse om i en helt ny bog, »Kunsten på gavlen«, der præsenteres hos Arnold Busck fredag eftermiddag, hvor den ene af bogens forfattere, lokalhistoriker Kurt H. Jørgensen, kommer og signerer bøger.

Ordet er ditMere Kultur