Tip os log ind
Malingen skal have lov til at gøre det, den nu gør. Derved får beskueren også et indblik i processen, forklarer Niels Corfitzen. ?
Foto: Privatfoto

Gallerist Jørgen Østergaard fik forrygende start på året

18. januar 2019, 10.25

IKAST God stemning, hyggelige mennesker og stort set udsolgt.

Det er i korte træk de ord, gallerist Jørgen Østergaard kan sætte på weekenden, hvor han begyndte det nye år med en fernisering med maleren Niels Corfitzen.

- Ophængningen af mine billeder er fænomenal, siger Niels Corfitzen, der første gang havde soloudstilling i Ikast for et år siden og også dengang var yderst populær og solgte sine billeder på bare et par timer.

Den aktuelle soloudstilling har fået titlen »A hunger for Serenity and Chaos« - en sult efter sindsro og kaos.

En form for paradoks

- Alle kæmper med noget. Der er fuld fart på, og man har mange bolde i luften. Intet er reguleret - alt kan ske. I de situationer kan du godt ønske dig noget ro og fred. Jeg kan for eksempel godt lide at befinde mig i naturen og ved havet og kigge ud over horisonten. Men efter kort tid får jeg lyst til at stå ved staffeliet. Det er en form for paradoks. Jeg kunne nok ikke lave de værker, jeg laver, hvis ikke kaos var til stede, siger Niels Corfitzen, som trods den lange forklaring egentlig ikke bryder sig om, at hans arbejde dræbes af for mange ord.

Udstilling på Galleriet i Ikast kan ses frem til 17. februar.

Ordet er ditMere Ikast