Tip os log ind
:Helle Wittenkamp fra Kibæk, vores vinder af konkurrencen om to billetter til gourmetaftenen, havde inviteret sin underbo René Østerkjærhus med til guf for ganen.

Galla for ganen til gourmetmiddag

Gourmetaften til den muntre side tog kegler i Videbæk
19. marts 2013, 09.47

En engageret kok med glimt i øjet. En vinbonde med spændende historier at fortælle. En veloplagt vinimportør. Flittige tjenere. En ihærdig stab i køkkenet. Rare gæster. Hyggelige rammer.

Sådan skal en gourmetaften være på vestjysk. Uden at blive alt for fin og uforståelig for vi jævne folk, men alligevel med det ekstra til smagsløgene. En gallaaften for ganen. Og det blev det på Westergaards Hotel i Videbæk, da direktørparret allierede sig med en toscansk vinbonde og en lige så toscansk kok.

Som en rigtig chef bluffede chef Pierepaolo både køkkenstaben og gæsterne ved at lave lidt om på menuen hen ad vejen. Således besluttede han, at vi ikke skulle have butterdejspakker, men valgte at pakke porrer, tomat, squash og ost ind i pastaplader i stedet. Vi fik også tre slags crostini, pasta med vildsvin, okesegryderet fra Chianti, kylling i vinsanto og den lækreste, sprøde chokoladetærte med mascarponemousse.

Overkommeligt

Man er tæt på at give op på forhånd, når man ser sådan en menu, men når retterne bliver afbrudt af spændende historier om livet på en vingård og vinimportørens egne vindrueplukke-eventyr, er der alligevel pludselig gået over fem timer, og så bliver man ikke overmæt.

Vingården Antico Borgo di Sugame laver Chianti-vine, og det er ikke så nemt. Der er en masse krav, der skal opfyldes, og vinene godkendes hvert år, og vi fandt ud af forskellen på samme gårds vin alt efter årgang. Der var lige fra helt unge vine til riserva fra 2007. Og hver sin charme.

Kok og vinbonde havde formået at kombinere retter og vine, så det gik op i en højere enhed.

 

Ordet er dit