Tip os log ind
Foto: Privatfoto

Fysioterapeut fra Haunstrup modtager støtte til forskning

07. januar 2019, 12.58

Forskning Merete Nørgaard Madsen, projektfysioterapeut i Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg, har modtaget et stipendium fra Danske Fysioterapeuters fond for forskning, uddannelse og praksisudvikling på 400.000 kroner til sit kommende ph.d.-projekt »Virker genoptræning efter total hoftealloplastik?«.

Projektet skal undersøge, om genoptræning efter indsættelse af et kunstigt hofteled giver patienterne et bedre resultat end ingen genoptræning. Baggrunden for studiet er, at genoptræningstilbuddene til patienter, der får indsat et kunstigt hofteled, varierer, og studier tyder på, at typen af træning og graden af supervision i træningen ikke har betydning for resultatet. Gruppen bag projektet forventer, at resultaterne vil kunne bidrage til at optimere og ensarte genoptræningstilbuddet.

Ud over stipendiet har Merete tidligere også modtaget 150.000 kroner fra Gigtforeningen i projektstøtte til projektet.

Projektet foregår i et forskningssamarbejde med Ortopædkirurgisk Forskning ved Aarhus Universitetshospital og Physical Medicine & Rehabilitation Research Copenhagen ved Hvidovre Hospital.

Merete Nørgaard Madsen er bosat i Haunstrup.

Ordet er ditMere Navne