Tip os log ind
  • 1/: Portræt fra 2015 af Ulla Terkelsen i Paris, hvor hun dækkede islamiske ekstremisters massakre på satiremagasinet Charlie Hebdo for TV 2. Onsdag 15. maj fylder hun 75 år.
    Foto: Asger Ladefoged/ritzau Scanpix
  • 1/: Portræt fra 2016 af journalist og udenrigs-korrespondent Ulla Terkelsen. Onsdag fylder hun 75. ?
    Foto: Ida Guldbæk Arentsen/ Ritzau Scanpix

Fuldblods reporter med hele verden som hjem

Ulla Terkelsen har altid haft udlængsel og gennem sin tv-karriere dækket begivenheder mange steder på kloden. 15. maj fylder hun 75 år
13. maj 2019, 18.44

75 Der er næppe mange seere, som ikke kender tv-institutionen Ulla Terkelsen, for hun har gennem snart seks årtier rapporteret ud i stuerne om alt fra krig til kongestof for både DR og TV 2.

Ulla Terkelsen fylder 75 år onsdag 15. maj og har alle dage været en nysgerrig og rastløs fuldblodsreporter.

- Jeg arbejder ikke som journalist. Jeg er journalist, som hun understregede i et interview med Berlingske i 2004.

Ulla Terkelsen - der også er kendt for sine farvestrålende tørklæder på skærmen - blev uddannet 1964-1967 på den nu hedengangne Aarhus-avis Demokraten. Forinden var hun blevet student fra Aarhus Katedralskole og havde tilbragt et år i Polen med sin ungdomskæreste, Svend Terkelsen.

Derpå rykkede hun til London som freelancer og grundlagde den karriere som udenrigsreporter, der har defineret hendes liv og bragt hende rundt i store dele af verden.

Frem til 1984 arbejdede hun for Danmarks Radio som journalist og korrespondent i København, London og Washington.

Da monopolbruddet kom med TV 2, kaprede den nye konkurrent den erfarne DR-journalist Ulla Terkelsen. Fra 1987 var hun gennem fem år den første nyhedschef på TV 2, og hun tilskrives en del af æren for, at det på få år lykkedes opkomlingen i Odense at overhale DR på seertal.

Siden rapporterede hun i otte år hjem fra Berlin og Bruxelles, så fra London, så Paris og senere Kabul i Afghanistan. Rastløshed er ikke noget negativt, men en energikilde, mener hun. Og en tilværelse baseret på pensionsopsparing, boliginvestering og overvejelser om fremtiden har aldrig trukket.

Ulla Terkelsen har skrevet flere bøger, herunder tre i 1970'erne fra tiden som korrespondent i Storbritannien. I 2011 kom »Vi kan sove i Flyvemaskinen« om hendes liv som international korrespondent, og i 2016 »Med kærlig hilsen - Historier fra Europa og omegn«.

Hun bor i dag i Cannes i Sydfrankrig. Ulla Terkelsen har både søn og børnebørn. Samt et ridderkors. /ritzau/

Ordet er ditMere Navne