Tip os log ind
- Jeg er faldet godt til i FCM, men jeg savner mere spilletid. Jeg er ikke kommet her for at sidde på bænken, lyder den ærlige udmelding fra svenske Simon Kroon.?
Foto: Flemming Hansen

Frustreret svensker satser på frisk start

Simon Kroon er klar til at kæmpe videre trods seks skuffende FCM-måneder, der har budt på skader og yderst begrænset spilletid i landets bedste række
28. juni 2017, 06.25

136 minutter fordelt over syv kampe. Mere blev det ikke til i Simon Kroons første halvsæson i FC Midtjylland. Et samlet facit, der har skabt stor frustration hos den svenske kantspiller.

I vinterpausen blev han ellers hentet for et millionbeløb hos Superliga-rivalerne fra SønderjyskE, men den 24-årige offensiv-aktør har - indtil videre - haft svært ved at bide sig fast i FCM's startopstilling. Ikke mindst til stor irritation for ham selv.

- Det var en hård og frustrende første halvsæson i FCM - ingen tvivl om det. Jeg havde håbet på flere chancer og mere spilletid, erkender Simon Kroon.

Hidtil er han blot startet inde i én enkelt kamp i den sort/røde ulvetrøje. Det var 7. marts, da FCM vandt 3-0 over Kjellerup i DBU Pokalens ottendedelsfinaler. Her fik han 61 minutter på banen. Simon Kroon scorede også til stillingen 2-0 - svenskerens foreløbigt eneste træffer for sin nye klub.

Opsat og topmotiveret

Ellers har FCM-karrieren kun budt på seks korte indhop. Kroons seneste optræden var 7. maj, da han fik 21 minutter i 4-2-sejren hjemme over Brøndby.

- Det er svært at vise sit værd eller at gøre så meget mere, når man ikke spiller mere, end jeg har gjort. Samlet set har jeg for FCM kun fået lidt over én halvleg i Superligaen. Det er jeg naturligvis skuffet over, medgiver han.

Den tidligere svenske ungdomslandsholdsspiller har dog ikke tænkt sig at give op i den midtjyske klub, hvor han er på kontrakt til december 2020.

- Jeg føler, at jeg er god nok til at spille for et tophold som FCM. Det er det, jeg forsøger at vise cheftræneren ved at knokle til træning - og så, når jeg forhåbentlig får spilletid i kampene, siger Simon Kroon.

Det er da også en ekstra opsat og ekstra motiveret svensker, der er mødt ind efter en kort sommerferie. Ved de indledende træningspas i Ikast har Kroon imponeret med stor arbejdsindsats og masser af vilje.

- Jeg er her for at spille - det er det, der gælder. Jeg er her ikke for at sidde på bænken, fastslår Simon Kroon, der i sine 36 kampe for SønderjyskE scorede syv mål og kreerede ni målgivende afleveringer.

- Jeg forsøger at være positiv og gøre det, som træneren beder mig om. Jeg prøver at forbedre mig på de punkter, hvor træneren mener, jeg skal være bedre. Det er min motivation. Jeg fortsætter med at kæmpe videre, siger han.

Selvom opholdet i FCM endnu ikke er blevet, som svenskeren havde håbet på, har han ikke fortrudt sit skifte.

- Socialt og menneskeligt er jeg faldet rigtigt godt til. Alle i klubben har gjort deres for at hjælpe mig på plads, pointerer offensivspilleren.

Siden januar har Simon Kroon ad flere omgange været præget af skader. Det har ikke optimeret konkurrencesituationen og kampen om spilletid, indrømmer svenskeren.

- Jeg kom hertil med en overbelastningsskade bag mit venstre knæ - en skade, jeg havde pådraget mig i SønderjyskE. Det satte mig lidt tilbage i forhold til de andre kantspillere i FCM, men jeg har længe følt mig klar til at spille, forklarer han.

Massiv konkurrence på kanterne

Vejen til en plads i den midtjyske start-11'er fortsat fyldt med forhindringer. FCM har overflod af alternativer til kanterne, heriblandt Jonas Borring, Rilwan Hassan, Mikael Anderson og Awer Mabil. Forleden blev også bulgarske Bozhidar Kraev og norske Gustav Wikheim hentet permanent til klubben, hvor Mikkel Duelund og Mads Døhr Thychosen ligeledes kan dække positionerne.

- Konkurrencen er hård, men sådan skal det være i en topklub. Det har jeg det fint med, men selvfølgelig er mit mål for den nye sæson, at jeg får erobret en stamplads på holdet. Jeg føler i hvert fald selv, at jeg har kvaliteterne til at kunne gavne holdet med mål, assists og hårdt arbejde, påpeger Simon Kroon.

Simon Kroon

16. juni 1993 i Malmö, Sverige (24 år)

Position: Kantspiller

Højde: 183 centimeter

Klubkarriere:

Limhamns IF (Sverige) 2005

Malmö FF (Sverige) 2005-2015

SønderjyskE 2016-2017

FC Midtjylland 2017-

Landsholdskarriere:

Ungdomslandskampe for Sverige: 8

Ordet er dit