Tip os log ind
Den runde aula til højre skal koble Nido Danmark sammen med resten af Regionshospitalet Gødstrup. I hovedbygningens stueplan bliver der blandt andet kontorer, forskningsarbejdspladser, biobank med store fryserum og sengepladser til kliniske forsøg. ?Illustration: KPC

Første spadestik til Nido-byggeriet

08. maj 2019, 08.31

GØDSTRUP Tirsdag 14. maj tager regionsrådsformand Anders Kühnau (S) det første spadestik til det nye center for forskning og uddannelse i sundhed, Nido Danmark, i Gødstrup.

- Med Nido Danmark så får vi et unikt center, hvor man forsker i de store folkesygdomme på højt internationalt niveau, uddanner morgendagens sundhedspersonale og er med til at udvikle fremtidens velfærdsløsninger til gavn for patienterne, siger Anders Kühnau i en pressemeddelelse.

Byggeriet af Nido Danmark koster 142,8 millioner kroner, og finansieringen er kommet i hus takket være et offentligt-privat samarbejde med økonomisk opbakning fra Region Midtjylland, de seks kommuner i Vestklyngen og det lokale erhvervsliv i Vestdanmark.

Region Midtjylland og Herning Kommune har været de helt store bidragsydere med henholdsvis 115,8 millioner kroner og 20 millioner kroner. Og borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V), ser frem til, at de fulde ambitioner med det nye center bliver en realitet.

- Det er en meget vigtig og ambitiøs investering, for Nido Danmark bliver en primær drivkraft, der kommer til at tiltrække viden og vækst til hele det midt- og vestjyske område. For eksempel kan erhvervslivet se frem til en attraktiv samarbejdspartner, hvor virksomhederne får nye og spændende muligheder for at teste og afprøve nye ideer og løsninger, siger borgemesteren i pressemeddelelsen.

Det 5000 kvadratmeter store forskningscenter i to etager skal efter planen stå færdigt i 2020.

Ordet er ditMere Sundhed