Tip os log ind

Frikendt for gruppevoldtægt

Alle fire tiltalte blev frikendt for gruppevoldtægtsanklagerne - en mand dømt for voldtægt af sin tidligere kæreste
14. september 2018, 10.29

HERNING Fire frifindelser for gruppevoldtægt. Sådan lød resultatet, da Retten i Herning fredag formiddag afgjorde skyldspørgsmålet, som det nedsatte nævningeting med seks nævninge og tre juridiske dommeren har haft to uger til at votere over, siden sidste retsmøde sluttede for 14 dage siden.

Det var retsformand Michael Lynge Jensen, som forkyndte skyldkendelsen i byretten.

Hovedmanden i de mange anklgaer, en 22-årig mand fra Herning, er skyldig i voldtægt mod sin tidligere kæreste. Han er også fundet skyldig i blandt andet ulovlig tvang, for at have offentliggjort billeder af hende og for forsøg på medvirken til falsk forklaring.

De tre øvrige mænd på 25, 25 og 26 år er alle blevet frikendt for de voldtægter, de har været tiltalt for.

Til gengæld har retten i Herning kendt alle fire mænd skyldige i at have optaget video og fotos af kvinden, som den 22-årige efterfølgende delte på snapchat - og retten er lige nu i gang med at vurdere, hvad straffen skal være.

Sagen, der begyndte 14. august, har været ført over otte retsdage.

Her har anklager, forsvarere, nævninge og dommere fået vist en stribe sex-videoer, som mændene har optaget af sig selv og flere af kvinderne på deres mobiltelefoner. Der har også været afhørt flere end 25 vidner i sagen.

Samtidig har anklagemyndigheden dokumenteret en række objektive beviser.

Sidstnævnte har blandt andet omfattet en lang række beskeder på chatprogrammet Messenger, som de fire mænd har sendt frem og tilbage til deres venner og bekendte.

De mest alvorlige anklager

2. marts 2013

22-årige »J«: For at have slået og seksuelt forulempet sin daværende kæreste på en grusparkeringsplads på Ringkøbingvej i Herning og for at have offentliggjort hævnporno af hende på Facebook.

4. januar 2018

22-årige »J«: Ved at have forsøgt at smugle et brev ud fra Nyborg Arrest, hvor han opfordrede sin nuværende kæreste til at afgive falsk forklaring for retten.

4. januar 2018

22-årige »J«: Ved at have forsøgt at smugle et brev ud fra Nyborg Arrest, hvor han opfordrede sin familie til at få en 20-årig kvinde fjernet som vidne.

2. juli 2016

22-årige »J« og 26-årige »M«: For sammen at have voldtaget to kvinder på i dag 19 og 23 år på en adresse i Gjellerup.

21. juni 2017

22-årige »J« og 26-årige »M«: For sammen at have voldtaget en i dag 19-årig kvinde på en adresse Herning.

8. december 2017

22-årige »J«, 26-årige »M«, 25-årige »S« og 25-årige »E«: For at have dopet en i dag 20-årig kvinde med et ukendt stof, udsat hende for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje i en lejlighed i Holtbjerg og for at have optaget overgrebene på billeder og video, som blev delt med venner og bekendte.

Ordet er ditMere Herning