Tip os log ind
Peter Kofod Poulsen.

Fri hash udrydder ikke banderne

12. juni 2018, 12.15

FRI HASH De politikere, der ønsker at legalisere hash, påstår ofte, at det vil tage levebrødet ud af munden på banderne. Jeg tror dem ikke over en dørtærskel.

Hvis man påstår, at legalisering af hash vil dræbe banderne, så svarer det jo til at tro, at dybt kriminelle og forråede bandemedlemmer fra den ene dag til den anden skulle stoppe med at begå kriminalitet og blive lovlydige borgere. Man skulle mene, at tilhængerne selv kunne høre, hvor naivt det lyder.

Selv hvis man legaliserede hash, vil banderne utvivlsomt stadig sætte sig på en del af markedet. De ville ganske enkelt gå i priskrig med staten for at blive på markedet - og i øvrigt finde nye måder at tjene penge på.

I Europa er Holland nok det mest oplagte eksempel på et land, der har valgt en liberal tilgang til hash. Har det været nogen succes? Svaret er et rungende nej! I begyndelsen af 2018 udsendte hollandsk politi en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at landet »opfylder mange af de kriterier, der gælder for en narkostat«. Ifølge den hollandske avis, De Telegraaf, er konklusionen i rapporten, at politiet »kun kan håndtere én ud af ni kriminelle grupperinger med det nuværende personale og ressourcer«.

Hollands liberale kurs på narkotikaområdet har altså ikke skabt kontrol, men snarere kaos. Det er ikke en vej for Danmark at gå. Derfor skal vi i Danmark fastholde en klar kurs imod hash og andre typer af narkotika.

Ordet er dit