Tip os log ind
Ekstreme forhold venter på verdens hårdeste cykelløb

Fra Videbæk til verdens hårdeste cykelløb

Henning Larsen fra Videbæk vil igen i år køre tværs over Amerika i verdens hårdeste cykelløb
24. maj 2013, 09.45

Målet er klart, når Henning Larsen med sit hold torsdag 6. juni drager mod USA for at deltage i Race Across America, der af mange betegnes som verdens hårdeste cykelløb.

Den 46-årige cykelentusiast fra Videbæk vil gennemføre det godt 4800 kilometer lange løb på mindre end 10 døgn. Men skal det lykkes, kræver det, at han skal kunne nøjes med kun ganske få timers søvn i døgnet, når løbet sættes i gang 11. juni, og at han undgår uheld og skader.

I 2012 gennemførte han som den anden dansker nogensinde Race Across America i 2012.

Masser af is og vilje

Holdet vil gerne undgå nogle af de værste udfordringer fra sidste år. Første store udfordring kom nemlig allerede efter otte timer, da Henning Larsen cyklede ind i en glohed ørken, som viste sig at skulle være omgivelserne i hele den første halvdel af løbet.

- Det er svært at beskrive, men det er 50 grader varmt, og så føles det som om, en føntørrer bare blæser ind fra den ene side, husker Henning Larsen.

Varmen og det faktum, at han ikke satte farten tilstrækkeligt ned, betød, at han blev ramt af hedeslag, kastede op og tabte syv et halvt kilo på to dage.

Mod på ny tur

Med de mange erfaringer fra 2012-udgaven af Race Across America (RAAM) i bagagen, ser han det som en realistisk mulighed i år at kunne skære godt halvandet døgn af sluttiden fra sidste år, hvor han var 11 dage, 18 timer og 37 minutter om at køre løbet.

Det kræver mange træningskilometer i benene, men de er ifølge rytteren fra Videbæk ved at være på plads.

- Jeg forventer at runde 17.000 kilometer i år inden starten 11. juni, forudser Henning Larsen, der sammen med resten af holdet er i gang med de sidste forberedelser frem mod afgang til USA.

 

Læs meget mere om den ekstreme cyklist i Herning Folkeblad i dag, fredag.

Er du abonnent kan du klokken 14.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Ordet er dit