Tip os log ind
Nido skal placeres på dette område mod vest, lidt forskudt for foyeren.
Foto: Tom Laursen

Forskningscenter kom helt i mål

Der bliver et stort forskningscenter i Gødstrup
05. november 2018, 18.53

Herning Herning Kommune besluttede i eftermiddag at give ekstra 15 millioner kroner til forsknings- og uddannelsescentret NIDO-Danmark.

Region Midtjylland og Herning Kommune er dermed helt store bidragsydere, og nu er Regionshospitalet Gødstrup sikret den fulde udgave af forsknings- og uddannelsescentret KPC Herning A/S bliver totalentreprenør på det 142,8 mio. kr. store byggeri.

NIDO-Danmark er en investering i et forsknings- og uddannelsesmiljø, der kan noget andet, end det de store og specialiserede universitetsmiljøer bidrager med, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

- Centeret skal være kendetegnet ved højt internationalt niveau, og al forskning, uddannelse og innovation skal hjælpe os til at forstå og behandle de sygdomme, der plager mange mennesker hver dag, Derudover er det også vores klare ønske at bidrage til, at vi får et Danmark og en region i balance, også når det gælder forskning og uddannelse, siger regionsrådsformanden.

Investeringen og de ambitiøse mål efterlader ikke plads til tøven, og formanden glæder sig over, at det lykkes at realisere den komplette udgave af forsknings- og uddannelsescenteret ved hospitalet i Gødstrup.

Glad borgmester

Glæden deles af Herning Kommunes borgmester Lars Krarup (V).

- NIDO-Danmark er en hjørnesten i vores bestræbelser på at sikre den bedst uddannede arbejdskraft til supersygehuset i Gødstrup. Den høje forskningsmæssige aktivitet vil gøre NIDO-Danmark, og supersygehuset, attraktiv for de allerdygtigste læger, siger Lars Krarup i pressemeddelelsen.

- Jeg vil gerne sige tak til alle, der har bidraget til, at dette projekt nu realiseres. Det er af meget stor betydning for hele det midt- og vestjyske område og vores driftige erhvervsliv. NIDO|Danmark bliver jo en spændende mulighed for virksomheder, der vil teste ideer og afprøve samarbejder med sundhedssektoren.

Herning Kommune bidrager samlet med 20 millioner kroner.

Ved siden af den udvidede offentlige støtte er det Vestdanske forsknings- og uddannelsescenter allerede sikret kontant opbakning fra en række forskellige private virksomheder og fonde, som alle ser nye muligheder i offentligt-privat samarbejde.

Regionsrådet har blandt tre muligheder valgt KPC Herning A/S som totalentreprenør på byggeriet. NIRAS A/S bliver bygherrerådgiver, mens Region Midtjylland er bygherre.

Forsknings- og uddannelsescentret NIDO-Danmark er et selvstændigt anlægsprojekt med finansiering fra Region Midtjylland, kommuner, fonde og private donationer. Centeret deler ikke økonomi med Regionshospitalet Gødstrup, der har fået tilskud fra den statslige kvalitetsfond.

Bidragsydere

Region Midtjylland 115,8 mio. kr.

Herning Kommune 20 mio. kr.

Kommuner i hospitalets optageområde 2 mio. kr. (Holstebro, Ringkøbing- Skjern, Ikast-Brande, Lemvig, Struer)

Fonde, privatpersoner, virksomheder 5 mio. kr.

Ordet er ditMere Herning