Tip os log ind
Professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet fylder 70 år i dag, 11. marts.
Foto: Henning Bagger/ritzau Scanpix

Forsker med sans for farver

Professor Henning Jørgensen er kendt som forsker, men er også meget optaget af kunst. I dag fylder han 70 år
11. marts 2019, 19.22

70 Han er en af de foretrukne kloge hoveder, når medierne skal have udlagt teksten om overenskomstforhandlinger, arbejdsmarkeds- eller beskæftigelsespolitik.

Men i virkeligheden er der mange andre emner, der i lige så høj grad også optager arbejdsmarkedsforsker og professor Henning Jørgensen, der i dag, mandag 11. marts, fylder 70 år.

Arbejdet optager fortsat det meste af hans tid, og han har ingen planer om at drosle ned - selv om han altså har nået en alder, hvor mange foretrækker at trække sig tilbage og måske i højere grad dyrke familielivet eller oversete fritidsinteresser.

Sidstnævnte har Henning Jørgensen mange af - men den altoverskyggende er kunst og især malerkunst, fornemmer man tydeligt på professorens entusiasme, når han taler om de store kolorister og yndlingskunstnerne Rembrandt, Cézanne, Isakson og Weie.

- Farverne fik tidligt tag i mig. Det er et af de store mysterier i menneskeheden. En farve er ikke bare en farve. Det er kun en farve i kraft af nogle andre farver, hvordan de spiller sammen og står i kontrast til hinanden, siger han.

Henning Jørgensen nøjes ikke med at studere de store mestre på sidelinjen. Han har også skrevet bøger om kunst og lavet udstillinger for museer, ligesom han selv gerne maler, når tiden tillader det. Hans malerier kommer dog aldrig til offentligt skue.

- Jeg ved, hvor lidt jeg kan, siger han om sine egne evner som kunstmaler.

Han er professor i politologi med henblik på offentlig forvaltning og er meget optaget af flere projekter om, hvordan det hele kan tilrettelægges bedre og mere effektivt i det offentlige.

Men han har slået sit navn fast som en af de mest citerede arbejdsmarkedsforskere herhjemme, blandt andet som medgrundlægger af Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.

Også familien optager meget af Henning Jørgensens tid. Han er gift og far til to døtre og nu også morfar til tre børnebørn. /ritzau/

Ordet er ditMere Navne