Tip os log ind
Suzi Elena Apelgren kombinerer kvalitet med indlevelse og en afslappet stemning, hvor alle koncertgængere kan være med.
Foto: Leslie Rabuchin

Foråret hyldes med korsang og opera

Forårskoncerten i Assing Kirke bliver voksenkorets første selvstændige koncert. Desuden er der besøg af sopranen Suzi Elena Apelgren
16. maj 2019, 11.29

KIBÆK Der bydes på sprudlende forårsmusik, når Assing Kirkes Voksenkor og sopranen Suzi Elena Apelgren optræder sammen og hver for sig ved årets forårskoncert i Assing Kirke.

Koncerten finder sted tirsdag 28. maj, og tilhørerne får også en aktiv rolle, da der i aftenens program indgår flere fællessange i sommerens tegn.

Assing Kirkes Voksenkor optræder med et bredt repertoire af sommersange, klassiske og rytmiske korsatser samt en lille afdeling med sange af Povl Dissing og Benny Andersen.

Koret er endnu ganske ungt, da det først blev oprettet i efteråret 2018.

I perioden fra oktober til december blev Assing Kirkes Voksenkor udvidet med Julekoret, og sammen optrådte de som et stort kor ved »Vi synger julen ind« i kirken. Siden har Assing Kirkes Voksenkor medvirket ved enkelte gudstjenester, men denne forårskoncert bliver korets første selvstændige koncert.

Solisten Suzi Elena Apelgren optræder også med et varieret og sommerligt program. Hun synger såvel operamusik som operette og klassiske sange af blandt andre komponisterne Carl Nielsen, Edvard Grieg, Franz Lehar og Giacomo Puccini.

Suzi Elena Apelgren er klassisk uddannet og har studeret i såvel Tyskland og Italien samt i Danmark hos blandt andre Peder Severin, Douglas Yates og Anne Rosing-Schouw. Hun har specialiseret sig i at udbrede den klassiske musik for et publikum, som ikke nødvendigvis er fortrolig med denne musikgenre i forvejen.

I sine optrædener vægter Suzi Elena Apelgren kvalitet kombineret med indlevelse, gerne i en afslappet stemning, hvor alle koncertgængere kan være med.

Det er Assing Kirkes organist, Gitte Jørgensen, der dirigerer og akkompagnerer aftenens program ved klaveret.

Arrangørerne oplyser, at der er gratis adgang til forårskoncerten tirsdag aften, og at alle er velkomne.

Ordet er ditMere Kibæk