Tip os log ind

For dårlig service

13. december 2018, 12.00

KØREKORT Mange virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, og mange virksomheder har af den grund ansat personale fra andre lande. Jeg arbejder i en mindre virksomhed, og selv vi har måttet se ud over den danske grænse for at få den eller de rette medarbejdere.

Det er dog ikke altid uden besværlighed at kunne arbejde i en dansk virksomhed. Jeg har en kollega, som er tysk statsborger og gift med en britisk statsborger. De er bosat i Billund, og min kollega kører hver dag fra Billund til Herning.

De har boet en årrække i Schweiz og har derfor begge et schweizisk kørekort. Min kollega var for nylig på Borgerservice for at få ændret sit kørekort og fik oplyst, at det tager tre-fire måneder. Hun fik beskeden på, at så måtte hun bruge offentlig transport i den periode.

- Det vil tage alt for mange timer at komme fra Billund til Herning og retur igen med tog og bus, og så må jeg jo sige mit job op, beklagede hun sig over. Borgerservice gik så med til at udstede et midlertidigt kørekort, dog kun gældende i Skandinavien.

Hendes mand gik få dage efter på Borgerservice for at få ændret sit, og han kom hjem med uforrettet sag. Han kunne ikke få et midlertidigt kørekort. Min kollega mente, at det kunne ikke passe, og de tog derhen sammen. Det lykkedes så i andet forsøg, så at han også fik udstedt et midlertidigt kørekort, gældende i Skandinavien. Min kollegas mand fortalte efterfølgende, at ikke-EU-statsborgere ansat i den virksomhed, han arbejder i, venter cirka et år på at få ændret et kørekort.

Min kollega er af og til i Tyskland for at besøge en af vore kunder. De næste tre-fire måneder må en anden tage over, eller hun må tage toget. Jeg kan ikke forstå, at det skal tage så lang tid at få ændret og udstedt et nyt kørekort, det er bare ikke godt nok.

Ordet er ditMere Debat