Tip os log ind
- Vi skal markere, at vi ikke længere kan stå inde for den hjælp, vi yder til børn, ældre, handicappede og syge medborgere i Danmark, sagde formand Marianne Højlund Christensen under FOA Hernings generalforsamling i Herning Kongrescenter.
Foto: Foa Herning

FOA Herning: - Hvor er viljen til at prioritere velfærd?

FOA Hernings formand blev genvalgt på generalforsamling, hvor hun langede ud efter besparelserne i det offentlige
29. marts 2019, 16.44

Fagforbund 240 medlemmer deltog i denne uges generalforsamling i FOA Herning, hvor lokalformand Marianne Højlund Christensen blev genvalgt. Det oplyser FOA i en pressemeddelelse.

I sin beretning fra talerstolen i MCH Herning Kongrescenter tog hun blandt andet fat på de besparelser, som rammer forbundets mange offentligt ansatte medlemmer og dermed servicen til borgerne.

- Danmark er et rigt land, og det går godt med økonomien. Men hvor er viljen til at prioritere velfærd og stoppe besparelser i kommuner og regionen? lød formandens spørgsmål til tilhørerne.

- Det undrer FOA, at regeringen ikke tager fat om problemerne i forhold til dårlige normeringer, meningsløse dokumentationer med videre, uddybede hun.

Kan ikke stå inde for hjælpen

Marianne Højlund Christensen opfordrede medlemmerne til at protestere højlydt over de fortsatte forringelser i den skattebetalte velfærd.

- Vi skal markere, at vi ikke længere kan stå inde for den hjælp, vi yder til børn, ældre, handicappede og syge medborgere i Danmark. Vi skal stå sammen for at få et godt arbejdsliv - men også et godt seniorliv. For sammen er vi stærke, og sammen gør vi forskellen, sagde FOA-formanden.

De fremmødte fik desuden en generel status på 2018, hvor overenskomstforhandlingerne havde fyldt rigtig meget. Risikoen for storkonflikt havde givet udslag i flere medlemmer til FOA Herning. Ledighedstallet i FOA Herning er i øjeblikket rekordlavt. Seneste opgørelse viser, at 139 FOA Herning-medlemmer er ledighedsberørte. Det svarer til en ledighedsprocent på 2,8 procent.

Stress og sygefravær

Et andet fokusområde for FOA er stress på arbejdspladsen. FOA mener, at alt for mange af bliver syge af for dårlige arbejdsvilkår. Der er alt for mange meningsløse regler om dokumentation, dårlige normeringer og konstante forandringer, som påvirker folk negativt på arbejdspladserne. Marianne Højlund Christensen slog fast, at besparelsesrunder endnu ikke har ført til bedre kernevelfærd for borgerne. Hun er også alvorlig bange for, at såfremt regionerne nedlægges, bliver det endnu et eksempel på dårlige omstruktureringer, der ikke giver flere penge til patienter og handicappedes pleje og omsorg.

FOA Hernings tre kommuner har øget fokus på langtidssygefraværet, men Marianne Højlund Christensen udtrykte bekymring for kommunernes tilgang til udfordringerne. Hun frygter, at et parameter til at reducere sygefraværet fra kommunernes side er hurtige opsigelse af for eksempel stressramte.

Ordet er ditMere Erhverv