Tip os log ind
Birgitte Hansen er pianist og kommer til sognehuset med et oplæg om Grundtvig.
Foto: Privatfoto

Fællessang og Grundtvig

20. januar 2019, 15.01

Kibæk Årets første sognehusaften i Assing Kirkes Sognehus 31. januar har fællessang og fortælling om Grundtvig og hans tid på programmet. Aftenens foredragsholder er fortæller og pianist Birgitte Hansen.

Gennem mange år har hun siddet ved klaveret og formidlet højskolesang - blandt andet i 15 år som forstander for Skælskør Folkehøjskole.

- Vi skal følge Grundtvig gennem et langt begivenhedsrigt liv. Om nogen satte han sit præg på både kirke og skole med de velmenende ord om at »oplive og oplyse«, og så skal vi selvfølgelig synge nogle af de sange og salmer, som han og hans samtidige fik med i højskolesangbogen, fortæller Birgitte Hansen om programmet.

I Grundtvigs tid skete der store omvæltninger i Danmark og i Europa. Grundtvig var dybt engageret i sin samtid. Han forskede, skrev bøger, skrev sange og salmer som kommentar og refleksion til samtidens store omvæltninger. Grundtvig er svær at læse, men let at synge. Hans salmer og sange fortæller i et klart sprog alt det, han ønskede at udtrykke både teologisk og samfundsmæssigt. Så deltagerne kan se frem til at nå gennem et langt begivenhedsrigt liv.

Ordet er ditMere Kibæk