Tip os log ind

Fejl uden større betydning

15. april 2019, 11.00

BØRNESAG Det er grufuld læsning, når man i Herning Folkeblad 12. april kan læse, at Christine Hemme, lektor ved Via University College og ekspert i anbragte børn og unge, udtaler, at hun vurderer langt de fleste af de »fejl på fejl på fejl på fejl«, som har ført til tvangsfjernelsen af mine to børnebørn, er hyppige rundt omkring i landets kommuner.

Og ikke nok med det. Hun mener ovenikøbet også, at det er uundgåeligt i det kommunale system, hvor socialrådgiverne har meget travlt og der er mange procedurer at overholde.

Vil det sige. at Christine Hemme mener, at selv om der ikke må ske fejl i børnesager, så bare man som menig medarbejde, har travlt nok, så skal vi andre da ikke regne med, at arbejdet udføres efter gældende lovgivning?

Er det det. man lærer under uddannelse på Via University College?

Vi har da alle, som borgere i dette samfund, pligt til at overholde gældende lovgivning. At man er på arbejde og der er inkompetent eller har travlt er da ingen undtagelse. Ikke en gang ens chef kan, mig bekendt, fritage en medarbejder for lovlydighed.

Hvordan kan Christine Hemme undre sig over, at økonomiudvalget lægger så meget vægt på en ekstern rapport frem for Ankestyrelsen, som har stadfæstet kommunens grundlæggende beslutning om at tvangsfjerne de to børn i sagen?

Det er jo netop det, der er problemet!

Ankestyrelsen har jo netop truffet afgørelsen på det ulovligt udarbejdede grundlag fra Herning Kommune forud for den efterfølgende rapport fra Ernst og Young!

Ankestyrelsens stadfæstelse er sket på grundlag af »Fejl på fejl på fejl på fejl«. Der er da ingen almindeligt tænkende mennesker, der kan have tiltro til en sådan stadfæstelse. Hvordan kan Christine Hemme så sige, at der er tale om fejl, som ikke har nogen større betydning for hverken børn eller forældre? Jeg vil meget gerne høre fra Christine Hemme, hvordan hun kan vide det?

Der er også lige to små piger, der godt kunne bruge en forklaring på, hvordan det kan være, at retssikkerheden ikke er så vigtig, når det gælder dem.

Ordet er ditMere Debat