Tip os log ind
FDF Feldborg-Haderup havde en god og hyggelig tur i kristi himmelfartsferien, hvor sammenholdet blev styrket.
Foto: Markus Glavind

FDF Feldborg-Haderup til mesterskab i København

Børn og unge fra FDF Haderup-Feldborg brugte Kristi himmelfartsferien i hovedstaden
15. maj 2018, 09.03

feldborg-haderup Ni FDF'ere fra FDF Haderup-Feldborg var i Kristi himmelfartsferien i København for at deltage i Væbnermesterskabet, som er en landsdækkende konkurrence for 11-18-årige og deres ledere arrangeret af Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund.

I FDF sætter de voksne rammerne for et fællesskab, hvor alle kan være med. Det viser sig ved Væbnermesterskabet ved, at holdene er sammensat af tre til seks børn og en eller to voksne ledere.

De voksne motiverer og holder gejsten oppe, men de kender ikke dagens opgaver og kaster sig ind i legen på samme vilkår som børnene og de unge.

- Måske husker du, hvordan det var, når de voksne selv ville være med til at lege dåseskjul og virkelig levede sig ind i legen. Sådan er det for alle holdene i Væbnermesterskabet. Her er voksne, der vil børnene og legen og synes, det er sjovt at være med. Det giver en helt særlig fællesskabsfølelse og holdånd, siger FDF's generalsekretær, Rasmus Agergaard Pedersen, i en pressemeddelelse.

Forskellige udfordringer

Undervejs skulle holdene løse forskellige udfordringer.

- Svævebanen var mega-sjov - jeg skreg som en femårig hele vejen ned. Jeg er normalt mega højdeskræk. Emma er den yngste på vores hold, og hun turde, så jeg synes, det var pinligt, hvis jeg ikke gjorde det. Så jeg tænkte: Ok, så gør jeg det. Jeg rystede helt vildt bagefter. Det er fedt at gøre noget, man ikke havde tænkt sig at gøre, siger Mia Kristensen, en af de lokale deltagere.

- Det er fedt, man kommer lige som ind i en helt anden verden, hvor man bare skal tænke på, hvor mange opgaver, man kan nå. Vi skulle krybe over et reb over en å. Der var kun en af pigerne på holdet, der ville, så Thomas og jeg måtte også tage en tur, og så heppede de alle sammen på os. Det giver rigtig meget til fællesskabet i gruppen, siger leder Andreas Thingvad.

272 hold

FDF-konkurrencen Væbnermesterskabet 2018 startede allerede i januar.

272 hold fra hele Danmark har henover foråret løst en række opgaver over internettet, og i Kristi himmelfartsferien samledes de så til finalen i København.

I løbet af de tre dage var holdene igennem mere end 40 udfordringer fordelt over hele hovedstadsområdet.

Holdene fra Haderup-Feldborg fik også tid til at bade i Farum Sø og besøge Christiania.

- Vi var mest med for at have det sjovt, siger Mia Kristensen.

Konkurrencedagene blev krydret med spændende og sjove oplevelser, underholdning og en gudstjeneste.

Søndag sluttede konkurrencen af med præmieoverrækkelse, hvor vindere i to aldersrækker blev kåret.

De to lokale hold blev henholdsvis nummer 69 og 89.

Samlede resultat

1. Det Nye Kuld (F 7)

2. De Røde Løbere (Ledøje-Smørum)

3. Blåhvalerne (K 19 Vanløse)

69. Freddys Fanger (Feldborg-Haderup)

89. My Little Ponies (Feldborg-Haderup)

Ordet er ditMere Haderup