Tip os log ind
FC Midtjylland har i mindst otte tilfælde i 2017 benyttet sig af den såkaldte agentfinte. Det skriver Politiken.
Foto: Flemming Hansen

FCM anklages for skattespekulation: Hyrede spillernes agenter otte gange

I 2017 hyrede FC Midtjylland otte gange spillerens agent i forbindelse med transfers og kontraktforlængelse. Det skriver Politiken. Dermed kan spilleren spare penge i skat
15. marts 2019, 10.19

FODBOLD FC Midtjylland kan have deltaget i skattespekulation sammen med otte spillere i 2017. Det skriver Politiken.

Mindste otte gange har FC Midtjylland benyttet sig af den såkaldte »agentfinte« i 2017. Det går ud på, at FC Midtjylland hyrer spillerens normale agent. Dermed kan klubben betale aflønningen direkte til agenten uden om spilleren. Dermed kan spillere slippe billigere i skat.

Det kan Politiken fortælle ved at se på baggrund af agentlister fra DBU. Her fremgår det, at agenter, der gennem egne udtalelser og opslag på de sociale medier, repræsenterer enkelte spillere, er blevet aflønnet af FC Midtjylland.

Denne »agentfinte« arbejder de danske skattemyndigheder for at udrydde.

- Vi udtaler os ikke om fortrolige personaleforhold, men ønsker at understrege, at vi i FC Midtjylland følger de gældende regler omkring kontrakter og repræsentationsaftaler, skriver sportschef Svend Graversen i en mail til Politiken.

Ifølge DBU's agentlister betalte FC Midtjylland godt tre millioner kroner til de agenter, der repræsenterede klubben i 2017.

Ordet er ditMere Sport