Tip os log ind
Kantspilleren Musefiu Ashiru nåede kun syv førsteholdskampe for FC Midtjylland, hvor gennembruddet udeblev. Nigerianeren er nu på kontrakt hos slovakiske Tatran Presov.?
Foto: Flemming Hansen

FCM

FC Midtjylland skærer fortsat truppen til

Målmanden Patryk Wolanski er sendt retur til Polen, og kantspilleren Musefiu Ashiru er nu på kontrakt i Slovakiet
20. august 2016, 16.00

OPRYDNING Der har været gang i svingdøren hos FC Midtjylland. Indtil videre har klubben i den spæde start på den nye sæson sagt farvel til 11 spillere, der er sendt videre på enten leje- eller permanente aftaler - med 50 millioner kroner-salget af Pione Sisto og afskeden med midtbaneprofilen Petter Andersson som de mest bemærkelsesværdige handler.

I modsatte retning er kommet 13 navne, heriblandt Jonas Borring og stjernen Rafael van der Vaart, men også en stribe udlejede reserver er vendt retur, mens en stor portion af klubbens egne talenter fra det sprudlende U19-hold, der i sidste sæson atter vandt DM-guld, er føjet til truppen.

Det er af økonomiske årsager, at FC Midtjylland har svunget sparekniven.

Klubbens engelsker ejer, hovedaktionærende og rigmanden Matthew Benham, kræver, at FCM fremviser overskud på regnskaberne inden for de næste tre år. Og for at indfri målsætningen, er »ulvene« nødt til at skære voldsomt ned på lønomkostningerne.

Her tæller lønkronerne også på selv klubbens mindst profilerede spillere - og særligt de spillere, der ikke umiddelbart har udsigt til minutter på førsteholdet. På den sidstnævnte hylde stod også to nu forhenværende FCM-aktører, der er blevet løst af deres kontrakter. Det drejer sig om den 22-årige nigerianske kantspiller Musefiu Ahshiru samt den 25-årige polske reservemålmand, Patryk Wolanski.

- Musefiu formåede desværre ikke at tage det næste skridt opad i karrieren. Han har været udlejet et par gange, men da han havde svært ved at kæmpe sig til spilletid hos os, var det en naturlig og gensidig proces at ophæve kontrakten, forklarer Claus Steinlein, sportsdirektør i FC Midtjylland.

Musefiu Ashiru nåede blot syv førsteholdskampe for FCM, siden han i 2013 kom til Danmark fra FC Midtjyllands samarbejdsklub FC Ebedei i Nigeria. Kantspilleren var udlejet til Skive i 1. division og Ringkøbing i 2. division. Musefiu Ashiru er nu på kontrakt hos Tatran Presov i Slovakiet.

Keeperen Patryk Wolanski blev i starten af denne uge fritstillet i FC Midtjylland. Polakken fik aldrig debut for »ulvene«, der allerede ved målmandens ankomst i 2014 udlejede ham til Vejle Boldklub i 1. division. Her blev det til 12 kampe for Patryk Wolanski, der nu leder efter en ny klub i hjemlandet.

- Patryk er ikke rigtigt slået igennem her, og som menneske trænger han til at komme hjem til Polen. Derfor har vi aftalt, at han tager hjem og får gang i sin karriere. Som fodboldspiller har han et stort talent, men lige nu har han brug for at komme hjem, siger Claus Steinlein.

Den rette blanding

Sportsdirektøren glæder sig over, at FCM-truppen består af en blanding af erfarne kræfter og lovende unge talenter. Han er ikke bekymret over, at bredden - primært på rutinesiden - er skåret voldsomt ind til en sæson, der kan byde på både Europa League-gruppespil, Superliga-kampe samt opgør i DBU Pokalen.

- Det er hele tiden en balancegang, men jeg synes, vi står rigtigt fint lige nu. Vi har stadig en række rutinerede spillere, og ikke mindst, så kan vi videreføre vores dna, som FCM er kendt for - altså videreudvikling af egne talenter. Men det kan også blive for ungt, så vi er opmærksomme på, at talenterne har nogle erfarne folk at læne sig op ad, fastslår Claus Steinlein.

IND OG UD HOS FC Midtjylland

Foreløbige transfers i sæsonen 2016/17:

Ind:

Markus Halsti - fra DC United (USA) Jonas Borring - fra Brøndby Rafael van der Vaart - fra Real Betis (Spanien) Marco Larsen - retur fra lejemål, Vejle Razak Adebayo - retur fra lejemål, Skive Babajide David - retur fra lejemål, Thisted Kristian Riis - fra egne rækker Alexander Munksgaard - fra egne rækker Mads Thychosen - fra egne rækker Gloire Rutikanga - fra egne rækker Rasmus Nicolaisen - fra egne rækker Jákup Thomsen - fra egne rækker Andreas Raahauge - fra egne rækker

Ud:

Pione Sisto - til Celta Vigo (Spanien) Marcos Ureña - til Brøndby Petter Andersson - til Hammarby (Sverige) Daniel Royer - til New York Red Bulls (USA) Kristian Bach Bak - karrierestop (nu assistenttræner) Nikolay Bodurov - retur efter lejemål, Fulham (England) Daniel O'Shaughnessy - Cheltenham Town (England) Patryk Wolanski - klubløs (Polen) Musefiu Ashiru - til Tatran Presov (Slovakiet) Awer Mabil - udlejet til Esbjerg Jonas Gemmer - udlejet til Horsens

Ordet er dit