Tip os log ind
På torsdag er der fastelavn på Frilandsmuseet.
Foto: Pr-foto

Fastelavn på Frilandsmuseet

11. februar 2019, 09.34

Herning Torsdag 14. februar fejrer Frilandsmuseet Herning fastelavn for hele familien.

Her kan man pynte fastelavnsris, lave masker og høre om fastelavn i gamle dage.

Der vil også være rig mulighed for at kigge inden for i Frilandsmuseets historiske hus eller besøge Jens Nielsens bondegård.

Fastelavn er en skik, der har rødder tilbage til tiden før reformationen. I den katolske tid var fastelavn indgangen til den 40 dage lange faste. Ud over at nyde al den mad, der snart ville blive forbudt, var fastelavn også en periode, hvor verden blev vendt på hovedet, og hvor de almindelige normer ikke gjaldt.

Børnene slår katten af tønden og kårer årets kattekonge og kattedronning. Helt frem til slutningen af 1800-tallet kunne man opleve tøndeslagning med en levende kat. Denne dag nøjes museet dog med lidt godter i tønden.

Landsbylauget fyrer op i den gamle ovn, bager landsbybrød og tænder bål op i museumshaven, hvor der også er mulighed for at dyste i sækkevæddeløb, tovtrækning, ride på kæpheste eller gå på stylter.

Projekt Hænder & Huse vil i dagens anledning demonstrere træfældning med økse samt tilhugning af bjælke af det faldne træ. Børnene har også mulighed for at give dig i kast med at save og stable brænde.

Udendørs laves der også snobrød, mens der indendørs er friskbagt landsbybrød med marmelade eller en fastelavnsbolle.

Ordet er ditMere Kultur