Tip os log ind
Ingelis Sander.

Et projekt, der vil gøre Herning mere attraktiv

30. januar 2019, 10.30

DET BLÅ RUM Der er få steder i Danmark, hvor der er så langt til hav og naturlig strand som i Herning, men det bliver der nu rådet bod på. Med byrådets énstemmige beslutning om, at der ved Fuglsang Sø skal etableres et aktivitetshus ved navn Det Blå Rum er der ikke tvivl om, at aktivitetsniveauet ved den kunstige sø vil blive forøget ganske betydeligt.

For mit vedkommende er det først og fremmest en investering, som jeg er sikker på vil glæde mange herningensere, men jeg er også overbevist om, at Det Blå Rum kan være en af de nyskabelser, som vil trække nye borgere til kommunen.

Med dette tilbud vil vi kunne imødekomme den tiltagende efterspørgsel på udeliv, der i disse år bliver mere og mere attraktiv.

Fuglsang Sø kan nok ikke matche Silkeborg-søerne, men med de nye faciliteter vil både nuværende og kommende brugere få langt flere og bedre udfoldelsesmuligheder, og der er ikke mindst tænkt på børn, unge og handicappede.

Projektet skal bestå af et bådehus, et fælleshus og to lange broer. Den ene bro eller mole er primært påtænkt til kajakroere, mens den anden er tiltænkt de badende. I den forbindelse vil der blive placeret en offentligt tilgængelig sauna.

Fra Venstres side prioriterer vi også, at sportsaktiviteter, der nødvendigvis ikke har noget med vand at gøre, kan have Det Blå Rum som samlingssted. Det gælder f.eks. MTB i forbindelse med de mountin bike-ruter, der er rundt i kommunen.

I Kultur- og Fritidsudvalget har vi nu bevilget penge til udarbejdelse af et skitseprojekt, hvor der mere detaljeret kan gøres klar til at virkeliggøre et helt unikt projekt, der vil være med til at gøre Herning endnu mere attraktivt.

Det Blå Rum skal efter planen være klar i 2020-21.

Ordet er ditMere Debat