Tip os log ind
  • 1/: Det er fjerde gang i år, at der afholdes International Street Art Festival i Brande.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Hvert år får Brande omkring 40.000 besøgende i forbindelse med festivalen.

Et festfyrværkeri af kunst i gaderne

Årets Street Art Festival byder ikke bare på kunst - nu byder den også på street food og performancekunstnere
03. juni 2018, 17.43

BRANDE Alle sejl sættes endnu engang til, når topprofessionelle, internationale Street Art-kunstnere sammen sætter en hel by på den anden ende med farvestrålende kunstværker i byens gader. Det sker til den danske publikumssucces »4. International Street Art Festival« i Brande fra 30. juni til 1. juli. Det skriver turistforeningen i en pressemeddelelse.

- Årets Street Art-festival skydes i gang med afsløringen af et kæmpe Trompe l'oeil gavlkunstværk i anledning af 50-året for Brandes smukke gavlmalerier, siger Henrik Kraglund, der er formand for International Street Art Festivals PR-gruppe i en pressemeddelelse.

- Herudover vil ikke mindre end 15 internationale Street Art-kunstnere slå sig løs i byens gader til Danmarks største - og eneste - internationale Street Art festival. Her vil de med pensler og kridt blandt andet fremtrylle et stort 3D-værk på byens torv, og en lang række smukke, sjove og spektakulære kunstværker, som vil pryde Brandes gader sommeren og efteråret igennem, tilføjer han.

Street Art i blodet

Kunst i det åbne rum gjorde sit indtog i Brande med gavlmalerier for 50 år siden, og ligesom gavlmalerierne er Street Art-festivalen også kommet for at blive. Det særlige ved Street Art-værkerne på er, at det er forgængelig kunst. Derfor skal man gribe muligheden for at opleve den, mens tid er. Kunstnerne holder af at interagere med publikum, og det giver en helt særlig stemning, når de tryllebinder tilskuerne med deres farvestrålende kunstværker.

- Brandes gader og stræder vil blive omdannet til ét stort farverigt kunstværk i løbet af den weekend. Som noget nyt vil en gruppe internationale performancekunstnere i år underholde under hele festivalen, ligesom street food-vogne indtager byen med lokale og internationale specialiteter. Børnene bliver naturligvis heller ikke snydt for Børne Street Art-festivalen - et af de helt store trækplastre - hvor de får lov til at gøre kunstnerne kunsten efter. Det bliver spændende og sjovt for både store og små, fortæller Mogens Bentzen, Lions Brande.

Der er massiv opbakning til arrangementet både fra lokalsamfundet og de cirka 40.000 besøgende.

Søndag begiver et professionelt dommerpanel sig ud i byen for at bedømme værkerne. Dommerpanelet udgøres i år af billedhugger Ingvar Cronhammar, formidlingsinspektør Birgit Pedersen fra AROS Kunstmuseum og kunstnerisk leder Bente Jensen, Kunstpakhuset i Ikast.

Ordet er ditMere Brande