Tip os log ind
Foto: Pr-foto

Erhvervsmand fra Grønbjerg står til ny milliard-gevinst

Martin Møller, som stammer fra Grønbjerg, bliver en af Danmarks 10 rigeste, hvis salget af hans flyselskab går igennem
10. juli 2018, 08.53

Formue Da den relativt ukendte erhvervsmand Martin Møller i 2015 solgte godt halvdelen af sin virksomhed Nordic Aviation Capital (NAC), tjente han omkring 10 milliarder kroner.

Nu står Martin Møller, som stammer fra Grønbjerg, overfor en ny milliard-gevinst. Ifølge Berlingske Business er en stor del af NAC meget tæt på at blive solgt for op mod 20 milliarder kroner til et konsortium, som blandt andet tæller flere danske pensionskasser. Ifølge Berlingske Business ejer Martin Møller aktuelt 33 procent af virksomheden, da også Lego-fonden Kirkbi er kommet ind i ejerskabet. Men den aktiepost skulle være nok til at bringe ham ind blandt Danmarks 10 rigeste personer, hvis handlen går igennem.

Bagersøn med ambitioner

Martin Møller grundlagde i 1990 NAC i Skive Lufthavn, men flyttede siden til Billund Lufthavn, da virksomheden voksede sig større.

NAC har udviklet sig til at være verdens største udlejer af turbopropfly og ejer med sine omkring 250 fly verdens største flåde af mindre regionalfly af typerne ATR and Bombardier.

Interessen for fly fik Martin Møller ifølge Berlingske Business i en tidlig alder. Faderen var bager og ivrig svæveflyver, og som barn fløj Martin Møller med faderen i den lokale flyveklub.

Ud over interessen for fly inspirerede faderen ham også til at blive selvstændig, og som 19-årig satte NAC-stifteren gang i en produktion af rygsække og andet tilbehør til faldskærme. Netværket blandt flyentusiaster banede vejen for etableringen af NAC, som gennem en årrække har vokset mellem 20 og 30 procent om året til sin nuværende position.

Martin Møller sidder aktuelt som bestyrelsesformand for NAC, men det er uvist, om han vil fortsætte på posten efter et salg.

Ordet er dit