Tip os log ind
Den danske højskole-sangbog fylder 125 år - og det skal fejres, mener man i Engesvang. ?
Foto: Toke Hage

Engesvang fester med højskolesangbogen

Højskolesangbogen fylder 125 år, og det fejrer man i Engesvang med en hel uges arrangementer
15. januar 2019, 16.34

ENGESVANG Alle sejl er sat til i Engesvang, når den danske højskolesangbog fylder 125 år. Flaget bliver hejst med otte arrangementer fra 22. til 27. januar.

Det er Engesvang Musikforening og Kulturens Venner, der står bag den lille festival, der både markerer 125-året, men også at der bliver udgivet en ny højskolesangbog.

Næstformand i Kulturens Venner, Lone Thestrup, fortæller, at arrangementet blev til, da et par løse idéer blev udvekslet.

- Så udviklede det sig, som det jo tit gør herude, når de gode kræfter arbejder sammen, siger hun.

De otte arrangementer involverer både kirken, skolen, biblioteket, Den Gamle Biograf og Bølllingsø Bryghus. Og skal det hele tælles med, bliver der også sunget højskolesange til et arrangement med Chris McDonald, torsdag aften i hallen.

Sangbogens betydning

Ugen begynder med en udstilling på biblioteket, hvor en række lokale borgere giver deres bud på, hvad Højskolesangbogen betyder for dem.

Desuden har børn fra Engesvang Børnehuse og skolen lavet billeder, der er inspireret af Højskolesangbogen. Disse billeder bliver udstillet i Den Gamle Biograf.

Fredag 25. januar bliver der både bægerklang og højskolesang på Bølligsø Bryghus, når Kim Munks­gaard og AnchorMen synger og spiller.

Straks derefter bliver der åbnet i Den Gamle Biograf, hvor en kvartet af fire garvede jazzmusikere, Gorm Øland, Niels Kaas, Gorm Sæderup, og Jesper Bylling, får højskolesangbogen til at svinge.

Manden bag bogen

Formanden for udvalget bag den nye højskolesangbog, Jørgen Carlsen kommer også til Engesvang og lørdag fortæller han om tankerne bag udgivelsen.

Sidste år spillede en række lokale orkestre hele Beatles-albummet »Sgt. Pepper« i anledningen af 50-året for udgivelsen, og nu bliver højskolesangbogen taget under kærlig behandling. Til koncerten stiller hele otte orkestre og solister op med hver deres meget forskellige bud på hver tre-fire af sangene. Alle har fået besked på at »sætte strøm« til sangene.

De lokale medvirkende orkestre er AnchorMen, Ekko Koret, Jane Pedersen, Crazy by Nature, Tornøe/Weje, Et Lille Band, Firemen og Jakob Bak.

Om søndagen kan man tage højskolesangbogen med i kirke til gudstjeneste ved provst Poul Erik Knudsen og ugens aktiviteter rundes af med en matiné i Den Gamle Biograf, hvor eftermiddagskaffen og den gode kringle kommer i selskab med mere klassisk orienterede udgaver af sangene.

Her medvirker vinder af »Unge Sangere 2018« Morten Bunk, Mette Lunding-Møller, Sara Rasmussen, Nana Voskanyan og Kirsten Poulsgaard.

Ordet er ditMere Bording-Engesvang