Tip os log ind
Lone Nielsen.

Endnu en uheldig oplevelse fra den virkelige verden

03. december 2018, 10.00

NORMERINGER Jeg modtager fortsat fortællinger om oplevelser fra folk i den virkelige verden. Det er kendt, at Herning Kommune har landets laveste normering i daginstitutioner. Det er noget, forældre og børn mærker i dagligdagen. Her er en besked fra en mor og hendes mand, der er fortørnede over bemandingen. De skriver til mig om deres søn, der går på en kommunal institution i Herning midtby:

Kan du fortælle, hvor man skal klage og udtrykke bekymring over manglende personale i børnehaven? Min mand og jeg er simpelthen i chok over bemandingen.

Har mange eksempler! Det sidste af mange er, at han kommer hjem med bremsestreger i underbukserne, jeg spørger selvfølgelig til det og om han igen har måttet tørre sig selv (han er lige blevet 2,10 år). Han fortæller, at det havde Maja på fire år hjulpet ham med, fordi der ikke var en voksen. Han fortalte også, at hun havde fået lort på fingrene. Har ondt i maven hver dag over, hvordan det foregår, pædagogerne løber med tungen ud af halsen - og de gør hvad de kan, men det er bare ikke godt nok.

Jeg synes personligt at det er foruroligende, at forældre ikke kan være trygge, når de aflevere deres børn i kommunens varetægt. Jeg synes ydermere, det er foruroligende, at daginstitutionerne de næste fire år skal spare yderligere mange millioner, da det vil betyde endnu lavere normering. Personalet gør, hvad de kan, men hvor længe kan de holde til det pres? I en kommune som Herning, hvor pengene faktisk er der, men bare bliver brugt på andet end kernevelfærd, må det være svært at være borger. At se på prestigeprojekter skyde op rundt omkring, og på samme tid være bekymret for den (manglende) omsorg, der er for ens barn, mens man passer sit arbejde og betaler skat til kommunal velfærd.

Jeg var på et tidspunkt på besøg i Sankt Petersborg og så, hvordan facaderne var flotte og fine i hovedgaderne, da der for nylig havde været et stort arrangement med tv-transmission fra stedet. Flot så det ud, men du skulle ikke mange meter fra hovedgade og byens centrum, før du så noget helt andet. Det er min opfattelse, at folk uden for Herning (og også nogen i Herning kommune), er imponerede af alle de flotte ting, der sker, events og nye flotte byggerier. Forstår at de tænker; sikken en dygtig borgmester de har. Men de har jo (tænker jeg) heller ikke mærket bagsiden af medaljen.

Ordet er ditMere Debat