Tip os log ind
Der blev drøftet emner som kvalificeret arbejdskraft og bosætning, da erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget besøgte KMC. Virksomheden eksporterer til flere end 80 lande. ?
Foto: Privatfoto

En virksomhed i stadig vækst

En større efterspørgsel på vegetabilske produkter fra verdensmarkedet bidrager til den vækst, som KMC i Brande oplever
03. januar 2019, 16.25

brande KMC er et andelsforetagende, der samarbejder med producenterne om at udvikle og sælge kartoffelbaserede produkter. Producenterne er kartoffelavlere fra Midt- og Vestjylland samt Sønderjylland, og for nylig havde virksomheden besøg af byrådspolitikerne i erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget.

Produktudviklingen foregår hos KMC i Brande, hvor der eksperimenteres med kartoflens mange muligheder. Eksempelvis har KMC investereret meget i at forædle den almindelige kartoffelstivelse. Denne forædling gør det muligt at bruge produkterne i forskellige fødevarer, på linje med andre ingredienser.

Virksomheden har i de seneste år fokuseret på udvikling af ingredienser til fremstilling af oste, mayonnaiser og vingummi, hvor KMC arbejder med at ramme den helt rigtige konsistens.

- Vi udvikler ikke smag. Vi udvikler tekstur, og vi gør det i et tæt samarbejde med vores kunder, forklarer Hugo Nielsen, der til daglig er ansvarlig for forretningsudvikling samt salgsansvarlig for det amerikanske marked.

Under besøget fik byrådspolitikerne mulighed for at se Forsknings- og Innovationscentret, hvor udviklingen af produkterne foregår. Produkterne bliver udviklet til forskellige behov, som først afdækkes hos kunden, inden KMC's produktudviklere kan gå til værks.

Udvider hvert år

KMC har oplevet en stor vækst over de seneste år og eksporterer i dag til over 80 lande. Blandt andet har en større efterspørgsel på vegetabilske produkter fra verdensmarkedet bidraget til virksomhedens vækst, og ifølge økonomidirektør Henrik Borum forventer man at ansætte flere medarbejdere i fremtiden.

- Med jysk beskedenhed vil jeg sige, at det går godt. Vi udvider produktionen hvert år. Derfor har vi opført en silo, så vi er klar den dag, hvor efterspørgslen ikke længere kan følge med produktionen. Siloen er dog stadig tom, og det er jo et godt tegn, forklarer han med et glimt i øjet.

KMC er en af kommunens mange virksomheder, som vækster.

- I kommunens dna skriver vi, at intet på forhånd er givet på den jyske hede. KMC er et bevis på, at ting sagtens kan vokse her - og det er i ordets bredeste betydning. Det har været et spændende og gavnligt møde, hvor vi både har drøftet kvalificeret arbejdskraft, bosætning med mere. Besøget har igen bekræftet os i, at det er vigtigt for os at komme ud og møde kommunens virksomheder, siger formanden for erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget, Anette Mosegaard (K).

Ordet er ditMere Brande