Tip os log ind
Niels Arne Markussen har været i spidsen for Alpi i 26 år.
Foto: Tom Laursen

En transportør tjekker ud

Grundlæggeren af Alpi, Niels Arne Markussen, ser frem til et virksomt seniorliv
19. april 2018, 09.56

Pension Beretningen om Alpi i Danmark er en moderne erhvervsfortælling om den lille virksomhed der, i kraft af hårdt arbejde og klare kompetencer, over år vokser sig til en betydende aktør på det danske transportmarked. I alle årene med Niels Arne Markussen ved roret. Nu overlader han det til Kjeld Tygesen.

Hjulpet af italienere

Det var driftige italienere fra den traditionsrige speditionsvirksomhed Albini & Pitigliani, der i 1992 skubbede Niels Arne Markussen ud i selvstændighed. Markussen og to andre kollegaer var på daværende tidspunkt unge speditører hos Samson Transport i Herning, men var hurtige til at sige ja til opfordringen fra Albini & Pitigliani - og grundlagde dermed Alpi Danmark i lejede lokaler på Hammershusvej i Herning.

De beskedne lokaler på Hammershusvej blev midt i halvfemserne for små, og i 1997 flyttede Alpi til nybyggede faciliteter på Vejlevej i Lind.

- Vi var på daværende tidspunkt nået op på 7 medarbejdere og var sikre på, at vi aldrig ville blive mere end 12 ansatte. Det har vi grinet en del af siden, udtaler Niels Arne Markussen i en pressemeddelelse.

I dag tæller Alpi i Danmark 185 medarbejdere fordelt på fire lokationer - hvoraf Herning-afdelingen er den suverænt største med 120 ansatte. I september 2017 stod det nye logistikcenter i Hammerum færdigt, og firmaets 25 års jubilæum blev samtidigt fejret. Forretningen begyndte med kun at tilbyde transport til og fra Italien.

Betale sig at være flittig

I dag er Alpi worldwide transportudbyder med blandt andet en stor oversøisk afdeling. ALPI Group har på internationalt plan afdelinger i mere end 70 lande.

Den afgående midtjyske direktør Niels Arne Markussen har lært hjemmefra, at det kan betale sig at være flittig, at gøre sig umage og yde en ekstra indsats.

- De dyder har været et fundament i mit liv, både personligt og arbejdsmæssigt, siger han.

De der kender den beskedne direktør påpeger netop, at Markussen altid har været et ordentligt menneske med fokus på medarbejdernes trivsel samt ansvarlighed i almindelighed.

- Jeg har følt mig privilegeret og stolt over at have medarbejdere omkring mig, der har kompetencer, som jeg ikke selv besidder. De har gjort vores fælles og utrolige rejse mulig, fortæller han yderligere.

Aktivt og virksomt seniorliv

Nu starter så et nyt kapitel i den afgående direktørs liv. Arbejdstiderne indenfor speditionsbranchen er kun sjældent fra 8 til 16, men Niels Arne Markussen har altid følt, at han har kunnet tage en ekstra tørn på jobbet uden at skulle have dårlig samvittighed overfor familien.

- De har altid bakket op om mig og mit arbejdsliv. Nu bliver der mere tid til familie, børnebørn og rejser, ligesom det nyerhvervede golfkort også skal benyttes. Jeg ser frem til et både aktivt og virksomt seniorliv, hvor der også kan være mulighed for at agere fødselshjælper og sparringspartner for eksempelvis iværksættere og andre virksomme mennesker, udtaler han.

Lige nu betyder det dog mest for Niels Arne Markussen, at han med god samvittighed kan give roret videre til sin efterfølger.

- Alpi er i topform, det nye fremtidssikrede logistikcenter er på plads, og jeg ønsker firmaet al muligt held og lykke i fremtiden, slutter han.

Ordet er dit