Tip os log ind
  • 1/: Ulrik Lund Andersen får ideer på mange forskellige måder. »Ofte er det det næste naturlige skridt i forhold til den forskning, man er i gang med«, siger han. Han får også ideer, når han løber. »Det giver luft til hjernen, som derved skaber nogle ideer. Og hvis jeg afsætter tid til at fordybe mig i et emne - det kunne være et eller andet indenfor kvantefysik - slukker jeg computeren og telefonen og lukker døren. Så kommer jeg ofte ind i en tilstand, hvor ideerne får frit løb«.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Ulrik Lund Andersens forskningsaktivitet er blandt de førende i verden, og han har bidraget med flere afgørende teorier og demonstrationer af vigtige kvanteoptiske problemstillinger.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: En laboratorieopstilling til frembringelse af kvanteoptiske lyspulser, som kan bruges i et kvantenetværk eller i en kvantecomputer. »Hver eneste komponent i opstillingen har en funktion«, siger Ulrik Lund Andersen.
    Foto: Privatfoto

En moderne Tournesol

Når professor Ulrik Lund Andersen gør noget, gør han det fuldt og helt. Hans forskningsaktivitet er blandt de førende i verden, og han har bidraget med flere afgørende teorier og demonstrationer af vigtige kvanteoptiske problemstillinger. Det ultimative mål er at udvikle kvantecomputere i et kvantenetværk
10. februar 2019, 12.04

Der er ikke meget professor over Ulrik Lund Andersen, da han træder ind ad døren på Café Dyrby's på Torvet i Herning. I hvert fald ikke den tegneserieagtige...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Herning