Tip os log ind
Lisbeth Johansen står for det første foredrag i den nye forening Midt-Vest Event i Vorgod-Barde.

En helt kommer til Vestjylland

Vorgod-Bardes nye event-forening lægger ud med et populært navn
12. maj 2013, 16.49

Intet mindre end Årets Helt i Danmark kommer på onsdag, 15. maj, til Vorgod-Barde. Lisbeth Johansen, stifteren af velgørenhedsorganisationen LittleBigHelp, var dansk forretningskvinde i London, men nu hjælper hun indiske børn væk fra prostitution og stoffer.

Indien og gadebørn

Hvorfor siger man sit job op som salgschef hos hotelkæden Radisson i London for at tage til Indien og hjælpe gadebørn? Det er det, Lisbeth Johansen, fortæller om i sit foredrag i Vorgod-Barde Hallen.

- Det er en fortælling, der allerede har inspireret mange danskere til at yde et bidrag eller til at følge deres egne drømme - ligesom Lisbeth for fire år siden fulgte sine. Når det gælder om at udføre frivilligt arbejde, etablere en velgørenhedsorganisation og leve i en kuffert, er Lisbeth Johansen en af de mest erfarne danskere. I 2007 sagde hun farvel til en international karriere som international salgschef i hotelbranchen for at hellige sig livet som frivillig ildsjæl i Indien, beretter Niels Erik Jørgensen fra Midt-Vest Event.

Håber på stor støtte

Han fortæller, at Lisbeth Johansen startede på et børnehjem for piger, og siden hun tog til det nordlige Indien og blev engelsklærer for tibetanske munke og nonner - samt frihedstaler for det tibetanske folk.

I 2008 stiftede hun velgørenhedsorganisationen LittleBigHelp, der blandt andet har til formål at forbedre vilkårene for indiske børn. Alle projekterne koordineres og fundraises af Lisbeth Johansen selv. Aktuelt arbejder LittleBigHelp primært med at drive en skole i et slumområde samt et dag- og natcenter for gadebørn, ligesom man sponsorerer 17 drenge på et børnehjem. Lisbeth Johansen bor og arbejder i Indien omkring halvdelen af året. Resten af tiden er hun i Danmark for at rejse penge til sine projekter.

- Lisbeth arbejdet ulønnet for LittleBigHelp, og Midt-Vest Event i Vorgod/Barde håber, at mange vil møde op og støtte hendes fantastiske arbejde i Indien, siger Niels Erik Jørgensen.

Ordet er dit