Tip os log ind

En god skole for alle børn

01. december 2018, 07.00

SKOLE Der er nu gået et par måneder, siden vi i byrådet besluttede, at Herningsholmskolen fremover skal være én skole på to matrikler. Det har givet anledning til rigtig meget debat, og der er undervejs kommet mange forskellige synsvinkler på sagen. Medier fra nær og fjern har interesseret sig for beslutningen, og vi har gerne stillet op for at forklare og uddybe beslutningen.

I forligspartierne mener vi naturligvis stadig, at det er den rigtige beslutning. Det er rigtigt, at Herningsholmskolen står overfor en stor og svær opgave, når der til sommer skal tages imod elever på Holtbjerg. Skoleledelsen og dygtige, engagerede lærere fra Herningsholmskolen er i fuld gang med forberedelserne af skolen, der skal tage imod børn om under otte måneder.

Mange forældre har udtrykt bekymring, og det kan jeg godt forstå. Forandring kan være vanskelig, og her er der tale om en stor forandring. Men jeg er ikke i tvivl om, at de ekstra millioner, der hvert år er sat af til at drive Herningsholmskolen på Holtbjerg vil betyde, at vi får en rigtig god, spændende og udfordrende skole. En god Herningsholmskole på både Holtbjerg og Sjællandsgade, hvor der er fokus på høj faglighed og trivsel for alle børn.

Vi vil nemlig lave en fantastisk skole på Holtbjerg. En skole, der med de ekstra midler kan arbejde med integration, øget faglighed for alle børn og holddeling. En skole med ture ud af huset og samarbejde med blandt andre musikskolen og billedskolen. Herningsholmskolen på Holtbjerg bliver et aktiv for hele Herningsholmskolen. For de elever, der til sommer begynder på Holtbjerg, vil der fortsat være en tæt forbindelse til Sjællandsgade og tidligere klassekammerater med fælles faguger, arrangementer og aktiviteter på tværs af de to matrikler.

Sådan en beslutning giver nogle følelsesmæssige dilemmaer. I byrådet er vi valgt til at træffe beslutninger, og vi er sikre på, at det er den rigtige beslutning, også her knap tre måneder efter at vi traf den.

Nu har de børn, der skal flytte skole, fortjent at få ro. Mens vi voksne har brugt måneder på en grundig diskussion og debat, har de fulgt med på sidelinjen. Nu er det på tide, at vi kommer videre og sikrer både børn og lærere plads til at skabe en fantastisk skole fra næste sommer.

Ordet er ditMere Debat