Tip os log ind
Torsdag 28. februar er der på Klosterlund Museum foredrag om hjulet.
Foto: Pr-foto

En af historiens milepæle - hjulet

21. februar 2019, 19.24

Ikast-Brande Gennem tre aftener på Klosterlund Museum tager foredragsholdere deltagerne med forbi tre af historiens største milepæle og tilfører en lokal vinkel.

Torsdag 28. februar er der fokus på hjulet.

»Samtidig vil vi også gerne selv være innovative, så vi lover, at det bliver en helt ny slags arrangement, hvor vi både skal ud i naturen, rundt i udstillingerne og bogstavelig talt have historien i hænderne,« skriver museet i en pressemeddelelse.

I det første foredrag i rækken er temaet hjulet, og på Klosterlund Museum har man Nordeuropas ældste hjul. Museet har faktisk to - og de er næsten 5000 år gamle.

Nærstuderer sjældne hjul

I pressemeddelelsen oplyser museet, at hjulet er én af de mest banebrydende opfindelser i verdenshistorien, og det er svært at forestille sig vores samfund i dag uden hjul. Men hvad ved vi om opfindelsen af hjulet, og om hvordan det påvirkede vores forfædres liv?

»Vi samles i udstillingen på Klosterlund Museum og nærstuderer de sjældne og berømte træhjul fra Kideris og Bjerregårde Mose sammen med museumsinspektør og arkæolog Martin Winter Olesen. Til lejligheden har vi også fremstillet et helt særligt hjul, der sikrer, at tanker og spørgsmål fra publikum kommer i spil. Vi slutter af med en lille tur i museets hestevogn.«

Medbragt mad kan nydes på museets terrasse eller i madpakkehuset, og kaffe og kage er inkluderet i billetprisen.

Ordet er ditMere Kultur