Tip os log ind
Kirsten Kronborg.

Den stramme økonomi er selvvalgt!

09. marts 2019, 08.30

KOMMUNEØKONOMI 1. viceborgmester Anne Mette Rasmussen skriver i et læserbrev 4. marts, at det er en realitet, at byrådet har en stram økonomi på børne- og famileområdet, og at det er årsagen til, at byrådet har valgt at lade taksterne i SFO stiger voldsomt.

Anne Mette Ramussen glemmer dog at skrive, at den stramme økonomi ikke er en nødvendighed. Når der føres en stram økonomi på børne- og familieområdet, er det, fordi flertallet i byrådet har pålagt området besparelser og såkaldte effektiviseringer. Besparelser og effektiviseringer, det er svært at se nødvendigheden af, når kommunekassen siden 2017 er øget med 412 millioner. Så den stramme økonomi er altså selvvalgt af flertallet i byrådet.

Så når SFO taksterne stiger eksplosivt, er det fordi flertallet i byrådet mener, at en mindre gruppe af forældre skal holde for i forhold til den besparelse, der stædigt holdes fast i på trods af den svulmende kommunekasse. Udover at jeg finder det dybt uretfærdig, at man på den måde pålægger en mindre gruppe af forældre en større økonomisk byrde, så bekymrer det mig, at et flertal i byrådet synes, at et frafald i indskrevne børn på 10 procent er helt i orden, ja vel nærmest tilstræbelsesværdigt, for hvis der ikke stopper nogen, skal besparelsen jo findes et andet sted.

Som tidligere pædagog på ét af kommunens fritidshjem gør det mig trist, at flertallet i byrådet ikke anerkender og sætter pris på det vigtige arbejde, der foregår i kommunens fritidstilbud. Gjorde flertallet det, ville et frafald på 10 procent børn være trist og bekymrende.

Ordet er ditMere Debat