Tip os log ind
Akademichef Flemming Broe viser Nikolaj Kirk, hvor signaturen skal sættes. Som 15-årig skal far Jens Kirk (t.v.) også skrive under for forældrene.

Den første fodboldkontrakt

15-årige Nikolaj Kirk fra Grønbjerg har skrevet under på sin første fodboldkontrakt og begynder til sommer på FCMs akademi
26. marts 2013, 19.31

Det var en stor dag i Grønbjerg. Flaget var hejst uden for Tina og Jens Kirks røde murstensvilla på Holmgårdsvej, og inden for var familie og venner samlet for at fejre sønnen Nikolaj Kirk.

Fast månedlig hyre

Den 15-årige boldbegavede midtbanespiller skrev kontrakt med FC Midtjylland. En treårig kontrakt med fast månedlig hyre og optagelse på Danmarks mest succesfulde fodboldakademi. Kun otte spillere fra årgang 1998 får de muligheder.

- Du har været dygtig, Nikolaj, men du har også været heldig. Du har mødt en masse dygtige og engagerede mennesker, som har hjulpet dig på din vej, og dem skal du huske, sagde far Jens Kirk en smule rørt.

Han fremhævede flere ungdomstrænere og skolelærere og ikke mindst ildsjælen Steen Sørensen, som Nikolaj Kirk fik som træner på et stærkt ungdomshold i Vildbjerg.

- Det var en fed tid i Vildbjerg. I trænede hårdt, men I havde det sjovt med det, fremhævede Jens Kirk.

Nikolaj Kirk begyndte fodboldkarrieren på et usædvanligt godt hold i lille Grønbjerg IF. Senere kom han til Spjald, Vildbjerg og senest FC Midtjyllands U15-hold. Siden sidste sommer har han gået i 8. klasse på Sønderagerskolen i Herning og været tilknyttet Herning Elite.

Også en stor dag for FCM

Af de otte spillere, som optages på akademiet i år, er der fire fra Herning Elite. Det samme var tilfældet i fjor.

- Jeg har trænet i Ikast mange gange og kender forholdene. Det er rigtig stort at blive en del af. Det er jo noget af det bedste i Danmark, fortalte Nikolaj Kirk til Folkebladet.

Troen på den unge Grønbjerg-drengs potentiale er stor.

- Det er din første kontrakt af forhåbentligt mange, Nikolaj. Det er en stor dag for dig. Men det er også en stor dag for FC Midtjylland. Du er sådan en type, vi rigtig gerne vil have. Du er fokuseret og dedikeret til din sport, og du er mentalt stærk. Det er vigtigt, for du bevæger dig ind i en verden, hvor stadig flere vil have en holdning til dig og dit spil, sagde akademichef Flemming Broe.

Ordet er dit