Tip os log ind
Torben Clausen.

De svære beslutninger skal også træffes

13. december 2018, 13.00

BYRÅDSBESLUTNINGER Når man bare følger lidt med i den lokale avis, kan man nemt få den opfattelse, at byrådet består af enkelte gode mennesker og en masse onde mennesker. Der er ingen i byrådet, der ønsker det dårligt for nogen. Det er min grundholdning til de mennesker, jeg kender.

Det kan imidlertid være vanskeligt at finde tilstrækkeligt med penge til at tilgodese alle ønsker og behov. Derfor er man nødt til at prioritere. Prioriteterne er også forskellige.

Når jeg sidder og læser i Budgetforligsteksten for 2019, får jeg lyst at standse op allerede når jeg læser første afsnit. Der står nemlig: »Fremtidsudsigterne for Herning Kommune er grundlæggende lyse. Befolkningstallet vokser, infrastrukturen er god, erhvervslivet og oplevelsesøkonomien er i fremdrift.« Lad mig bare stoppe her.

Det, man meget hurtigt glemmer, er, at der også er nogle, der har måttet yde for at det store fællesskab, som Herning Kommune er, har måttet bidrage. Der er mennesker, der har måtte se deres livsværk blive inddraget til byudvikling, til et nyt supersygehus, til nye veje og hvad der nu ellers har tjent fællesskabets interesse.

Nogle har måttet forlade deres hjem igennem mange år. Jeg har selv deltaget i flere af de møder, hvor dette er sket. De berørte har optrådt med stor værdighed i en vanskelig situation. Tusind tak for jeres bidrag til fællesskabet.

Det ændrer ikke på, at jeg godt forstår, der er mennesker, der føler sig presset. Det, jeg blot ville med dette lille indspark, var at sige, at vi er valgt til at træffe beslutninger, også når de synes svære.

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

Ordet er ditMere Debat