Tip os log ind

De Radikale vil diskutere fri hash

De Radikale vil lytte til den retspolitiske tænketank Forsete, der opfordrer regeringen til at se på, om hash kan afkriminaliseres. Det fastslår partiets retsordfører Jeppe Mikkelsen.
04. juli 2012, 09.20

- Vi hilser debatten velkommen og vil meget gerne lytte, hvis de har gode argumenter, der ikke har været fremme før, siger han.

Han fastslår samtidig, at partiets folketingsgruppe mangler at få taget den grundlæggende diskussion om emnet.

- Indtil videre er vi i hvert fald ikke for. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er modstridende synspunkter internt i gruppen. Vores officielle holdning er ikke krystalklar, siger Jeppe Mikkelsen.

Tænketanken Forsete reagerer på den seneste tids enorme blæst om det enorme hashmarked på Christiania med en omsætning på flere hundrede millioner kroner om året.

Det har fået politiet til at annoncere, at man vil sætte hårdere ind mod Pusher Street - men tænketanken vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at undersøge, hvilke konsekvenser en legalisering af hash vil have.

- Det bør tages op med kyndige mennesker. I Forsete har vi for eksempel Københavns tidligere socialoverlæge Peter Ege og psykiatrisk overlæge Henrik Rindom, som gerne stiller sig til rådighed, siger Ole Ingstrup, der er formand for Forsete.

Jeppe Mikkelsen er ikke klar til at nedsætte en arbejdsgruppe, men opfordrer Forsete til at udarbejde nogle anbefalinger, så beslutningerne om fri hash kan tages på et oplyst grundlagt.

- Jeg synes, der mangler noget mere viden og nogle flere anbefalinger fra førende folk inden for området, siger han.

- Og hvis der kommer noget overraskende frem, så vil jeg drøfte det overraskende med de øvrige regeringspartier, siger Jeppe Mikkelsen.

Justitsminister Morten Bødskov er på ferie og ønsker ifølge sin særlige rådgiver ikke at udtale sig fra ferien. Men han har i maj afvist et ønske fra København om at få lov til at forsøge sig med fri hash.

/ritzau/

Ordet er dit