Tip os log ind

De otte partier i Herning byråd med fælles udtalelse: Byrådets samarbejde og arbejdsmiljø er godt

03. december 2018, 11.30

BYRÅD Samarbejdet i Herning Byråd er rigtig godt og tonen er god. Sådan skal det selvfølgelig også være!

Det er naturligvis ikke udtryk for, at de otte partier grundlæggende er politisk enige. Langt fra, men vi lytter til hinanden og gennem ofte kontante drøftelser og forhandlinger forsøger vi at lave aftaler, som alle kan se sig selv i. Det lykkes ofte, fordi den gensidige respekt og de åbne diskussioner, hvor det er argumenterne, der tæller, styrker muligheden for at opnå de resultater, der samlet set er bedst for Herning. Det ændrer dog ikke på, at der jævnligt bliver gået til stålet under drøftelserne. Sådan må det være, når folk, der brænder for sagen, lægger arm politisk. Men samarbejdsformen og arbejdsmiljøet er konsensusorienteret. Det vil vi hverken skamme os over eller beklage.

Vælgerne har givet Venstre absolut flertal i byrådet, og partiet har derfor stor indflydelse i Herning Byråd. Ikke desto mindre har Venstre gennem årene i praksis ønsket og formået at lave brede aftaler. Det har betydet og betyder selvfølgelig, at Venstre har været villige til at imødekomme de øvrige partiers synspunkter på væsentlige områder. De små partier har så til gengæld anerkendt, at de enkelte partiers mandattal naturligvis betyder noget for den indflydelse, de kan opnå i byrådet. Men selvfølgelig har der været og vil der være tilfælde, hvor et eller flere partier står uden for en aftale.

Det er efter vores opfattelse i borgernes interesse, at Herning har et stærkt, samarbejdende og handlekraftigt byråd. Resultaterne taler for sig selv.

Når man i den seneste tid dagligt har læst Herning Folkeblad og andre medier, så har man kunnet konstatere, at byrådsmedlem Lone Nielsen (løsgænger) og andre igen og igen har agiteret for det modsatte indtryk af samarbejdet og arbejdsmiljøet i Herning Byråd. Beskyldningerne fyger gennem luften, og byrådets medlemmer anklages for løftebrud, for at have uorden i værdierne, og det der er værre. Der udspredes fejloplysninger, myter og løse påstande i massevis.

Som anført ovenstående er vi, der faktisk dagligt arbejder i byrådet og på rådhuset, helt uenige i denne negative beskrivelse. Samarbejdet og arbejdsklimaet i byrådet er og skal være rigtigt godt.

De otte partier i Herning byråd ønsker med denne fælles udtalelse at tilkendegive, at de myter og vrangforestillinger, der er spredt af Lone Nielsen og andre, er grundløse og falske.

Ordet er ditMere Debat