Tip os log ind
Johs. Poulsen.

Dansk Folkeparti er en ulykke for Midt og Vestjyllands erhvervsliv

31. oktober 2018, 10.45

ERHVERVSHUS Tre DF´ere - med formanden for Væksthus Midtjylland Søren Olesen i spidsen - forsøger i Herning Folkeblad 25. oktober at forklare, hvorfor Dansk Folkeparti - som det vistnok eneste parti på Christiansborg - ikke ønsker et selvstændigt Erhvervshus i Herning/Ikast/Brande og den vestlige del af regionen. Den landsdel, der år efter år af erhvervslivet er blevet bedømt som det stærkeste område med den bedste erhvervsservice i Danmark.

Det bliver da også kun til en ekstrem sølle bortforklaring med argumenter i tvivlsomme sandheder og selvopfundne begrundelser. Lad os se på tre hovedargumenter:

1) DF´erne skriver: »Væksthus Midtjylland har i dag cirka 14 medarbejdere i sin afdeling i Herning. Med den lov, der nu er fremsat, skal der fortsat være en afdeling i Herning. Den kan tilmed blive betydeligt større end den nuværende«. Fakta er, at det især har været det lokalt drevne, styrede og selvstændige Erhvervsråd, som har stået for succeserne i vores område. Ikke Væksthus Midtjylland. Mere end halvdelen af Erhvervsrådets økonomi fjernes med den nye lovgivning og dermed »fjernes« et betydeligt antal arbejdspladser fra lokal indsats, ledelse og styring. Altså præcis det modsatte af, hvad DF´erne hævder og dette undlader de behændigt at tage med i deres regnestykke. Væksthuset i Aarhus - hvor Søren Olesen altså er nuværende formand - har bestemt ikke glimret ved at være den stærke spiller i udviklingen af erhvervslivet i Herning/Ikast/Brande. Tværtimod. Jeg ved det af egen erfaring fra Væksthusets bestyrelse i de seneste fire år.

2) DF´erne skriver: »Nuvel - politikerne havde med et selvstændigt erhvervshus i Herning fået flere ben at gnave i«. Ja, her berører vi så et emne, DF virkelig har forstand på. Bengnaveri. Mon ikke Søren Olesens nuværende sekscifrede honorar måske betyder allermest for DF'erne? Med et selvstændigt Erhvervshus i den vestlige del af Region Midtjylland ville der nemlig skulle vælges nye bestyrelser. Og Søren Olesens »ben« vile dermed være alvorligt i farezonen. Gad vide, om ikke Søren Olesen har hvisket det i erhvervsordfører Hans Kristian Skibbys ører? Jeg synes, DF'erne skulle tage et spejl frem, før de argumenterer på det niveau. Jeg kan med stor sikkerhed garantere, at en selvstændig bestyrelse for et Erhvervshus i vores landsdel, gerne arbejder uden honorar, blot erhvervshuset etableres til gavn for egnens erhvervsliv. Her er det nemlig sagen, der tæller - ikke honoraret. Er Søren Olesen villig til det samme?

3) Dansk Folkeparti har også forsøgt at fortælle en historie om, at et Erhvervshus i den vestlige del af regionen ikke har været en del af lovforslaget. Fakta: Daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen spillede ud med 10 selvstændige huse i forbindelse med lovforslaget. Herunder to i Region Midtjylland inklusive et selvstændigt hus i Danmarks stærkeste erhvervsområde. Dansk Folkeparti fjernede det. Regeringspartierne - plus i øvrigt Socialdemokraterne, Radikale og SF - mener fortsat, landsdelen skal have en selvstændig enhed. Kun DF blokerer og sikrer dermed igen, igen, igen en centralistisk udvikling.

Lad mig derfor foreslå, at Dansk Folkeparti inden Folketingets 3. behandling af loven besinder sig. Holder op med at blokere og tilslutter sig regeringens opfattelse. Det kan nås endnu.

Således kan DF i sidste sekund undgå at blive det, en byrådskollega så rammende har kaldt »Østdansk Folkeparti«. Undgå at lægge endnu en sten på den centralisme, de har bygget op og båret igennem fra Kommunalreformen over Politireform og Retsreform og nu Erhvervsreformen, m.m.m.

Ordet er ditMere Debat