Tip os log ind
Danish Crown-koncernen gør klar til nye opkøb de kommende år.
Foto: Ritzau Scanpix

Danish Crown er klar til opkøb for 4-5 milliarder

27. februar 2018, 12.25

Slagteri Danish Crown forbereder en voldsom vækstacceleration i flere nordeuropæiske lande. Det skriver Finans.

Slagterigiganten har allerede foretaget de første opkøb, og selskabets adm. direktør, Jais Valeur, afslører nu, at han i alt har 4-5 milliarder kroner, som er øremærket opkøb i den aktuelle strategiperiode.

- Vores finansielle position er styrket betydeligt de seneste år, og bestyrelsen har givet tilsagn om, at vi kan foretage opkøb for 4-5 milliarder kroner i indeværende strategiperiode (frem til 2021, red.). Opkøb i den størrelsesorden kan vi håndtere inden for vores eksisterende kapitalberedskab. Vi skal altså ikke ud og bede ejerne om flere penge, understreger Jais Valeur over for Finans.

Det er kun to uger siden, at Danish Crown købte en polsk fødevarevirksomhed med 1000 ansatte, 280 butikker og en omsætning på omkring 1 milliard kroner. Dette opkøb vil blive fulgt af flere.

- Vi leder først og fremmest efter forædlingsvirksomheder i de fire lande, vi har defineret som vores hjemmemarkeder: Polen, Sverige, Storbritannien og Danmark, fortæller Jais Valeur.

Jais Valeur har lovet Danish Crowns andelshavere at forbedre selskabets indtjening markant på få år. Opkøbene er et skridt på vejen til at indfri dette løfte.

Ordet er ditMere Erhverv