Tip os log ind
 • 1/: Som ung vil man være som sine forbilleder, men med alderen lærer man glæden ved at være sig selv, lyder det fra 54-årige Cæcilie Norby, der efterhånden har fundet fred med det, hun kan - og ikke kan. ?
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: På sit nye album spiller Cæcilie Norby udelukkende sammen med kvinder, men lytter man til pladen, kan man ikke høre, det er kvinder. Man kan kun høre, det er dygtige jazzmusikere, mener hun.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - At spille musik med folk er som at tale med dem fra deres inderste. Når man spiller med folk på det niveau, handler det ikke om, hvem der er dygtigst, men om hvordan man udtrykker sig, og hvad man udtrykker, siger Cæcilie Norby.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Mit budskab må være: "Syng for pokker! Involver jer, og øv jer, og vær nysgerrige, og lad være med at være så bange for at dumme jer, så skal det nok gå", siger Cæcilie Norby.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Jeg er nok blevet lidt mere dame i eget hus og tror også på, at man er nemmere at være sammen med, når man er tydelig omkring, hvad man vil, siger Cæcilie Norby.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Jeg er med årene blevet rigtig god til at mærke, hvad jeg vil, og hvad jeg ikke vil være med til. Tidligere kunne jeg gruble og gruble over, om det nu var okay at sige nej - eller ja - til noget. I dag ved jeg, at man skal gøre det, man selv tror på, siger Cæcilie Norby.
  Foto: Carsten Lauridsen

Dame i eget hus

Jazzsangerinden Cæcilie Norby er kendt for sin lyst til at erobre ukendt land. Denne gang har hun indspillet et album udelukkende med kvindelige musikere for at vise det talent, der findes, og med et håb om at inspirere andre kvinder til at turde stå ved det, de er og kan
20. januar 2019, 17.07

For nylig var Cæcilie Norby og hendes mand, jazzbassisten Lars Danielsson, i den svenske by Växjö for at spille. I forbindelse med koncerten blev parret bedt...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Kultur