Tip os log ind
Knud Egon Poulsen.

Campingpladser og alternativ overnatning

10. august 2018, 12.15

OVERNATNING Jeg har som mange andre stor lyst til at tage på ind- og udenlandsrejser og besøge fremmede lande, byer og natur. Samtidig nyder jeg også at færdes og »mærke« naturen og gerne bo simpelt. Jeg har derfor behov for enkle, simple og billige overnatningsmuligheder. Men jeg er ikke den eneste, da prognoser jo forsat spår en stigende rejselyst i de kommende år.

Når der er mange, der tager på flere korte ferier, bliver der samtidig et stigende overnatningsbehov. Mange har med garanti prøvet at planlægge et besøg eller en ferie, hvor de samtidig har brug for en eller flere overnatninger til en fornuftig pris som alternativ til hotelovernatning. Derfor er vi mange, der vælger overnatning på Danhostel (tidligere vandrerhjem), Bed and Breakfast, Airbnb, hytter og naturligvis campingpladser.

Jeg mener, det er vigtigt, vi i det jyske har et passende antal overnatningsmuligheder, så gæster/turister ikke fravælger vores landsdel. Jeg synes i den forbindelse, det er synd, der ikke er flere alternative og billige overnatningsmuligheder for by- og naturturister i Herning kommune. Endvidere undrer jeg mig over, hvorfor der ikke længere er campingpladser og hytter i Herning og Sunds. Jeg frygter endda, der er turister, der fravælger at overnatte på vores flotte egn med natur, kultur og sportstilbud.

Jeg vil opfordre Herning kommune til at sikre, der etableres en campingplads ved Herning og gerne andre steder i kommunen. Endvidere vil jeg foreslå, der som alternativ til hoteller, campingpladser og shelters også etableres flere simple overnatningshytter.

Hvis der ikke er private, der har lyst til at etablere ovennævnte, synes jeg, kommunen i en overgangsperiode bør etablere overnatningspladser i forbindelse med fritidscentre, sportshaller og skoler. Vi behøver nødvendigvis ikke at tilbyde fem-stjernede luksuscampingpladser fra starten.

Forsat god sommer.

Ordet er dit