Tip os log ind
  • 1/: Den smukke by, Rocamadour, er på det nærmeste bygget ind i en klippetop og er valfartssted for mange pilgrimme.
  • 1/: Den gamle bro, Pont Valentre fra midten af år 1300, er nærmest blevet et symbol på Cahors. ?pr-foto
  • 1/: Deltagerne besøger også Prins Henriks »Chateux de Caïx og nyder smagsprøver fra vinkælderen.

Cahors - det autentiske Frankrig

Ni dages busrejse til en egn med fantastisk natur og uopdagede byer. Vinsmagning på blandt andet prins Henriks vinslot i Caix er også på programmet. Afrejse fra Midtjylland 12. september
25. maj 2014, 15.00

Med Giba Travel som teknisk arrangør tager Læserklubben på rejse til en del af Frankrig, hvor naturen er helt fantastisk, byerne er små og autentiske og livskvaliteten er ganske speciel og givende. Turen inkluderer også et besøg og vin­smagning på dronning Margrethes og prins Henriks vinslot i Caïx samt et vinkooperativ, hvor vi skal smage nogle af de stærke Cahors-vine.

Under opholdet bor vi på det trestjernede Hotel la Chartreuse i den charmerende lille by Cahors. Derfra kører vi ud i den næsten uberørte natur, der har bevaret sin jomfruelighed med små, næsten utilgængelige landsbyer, floder, der skærer sig gennem stejle klippesider og byer med en overdådig arkitektur.

På nært hold skal vi opleve naturen på blandt andet en bådudflugt på Lot-floden. Vi besøger også en af egnens grotter med forhistoriske malerier af bisonokser, mammutter og heste.

Egnen har bevaret sine traditioner og er kendt for sin gastronomi med gåseleverpostej, valnøddeolie, de stærke Cahors-vine og trøflen »Den Sorte Diamant«, som den kaldes her på egnen.

Kagehuset Charmbord

Fredag 12. september kører bussen fra Herning, Ikast, Silkeborg, Horsens og Vejle tidligt om morgenen. Aftensmad og overnatning på hotel i Holland.

Lørdag fortsættes sydpå. Vi gør stop i byen Brügge, der er et stykke levende historie om Europas middelalder.

Ankomst til Orléans, sydvest for Paris, hvor vi overnatter og spiser fælles middag på en nærliggende restaurant.

Søndag fortsætter vi sydpå og kører omkring det kendte kagehus tæt på slottet Charmbord. Huset er kendt for sin kage, »Chambord«, der laves efter de gamle traditioner med solognerosiner, rom og små appelsinstykker - en rigtig delikatesse. Efter en del smagsprøver fortsætter vi vores tur ned gennem Frankrig og ankommer i løbet af eftermiddagen til Cahors.

Indkvartering på Hotel Chartreuse, slentretur i området og middag på hotellet. Chartreuse ligger ved Lot-floden og i gåafstand til centrum af Cahors. Hotellet har restaurant med panoramaudsigt fra terrassen, elevator og en del af værelserne har udsigt over floden.

Valfartssted for pilgrimme

Mandag er der tidlig afgang til byen Rocamadour, som er bygget ind i en klippetop, der giver den et imponerende udseende omgivet af frodige grønne træer. På grund af »Den sorte Madonna og Barnet« i Notre-Dame-kapellet er byen et yndet valfartssted for pilgrimme fra alle verdens lande, heriblandt konger, biskopper og andre noble folk.

Herefter besøger vi byen Sarlat, beliggende midt i Le Quercys center for valnødde- og froi gras-industri. Byen har meget at byde på i form af 1600-tals arkitektur. Efter en fredningslov fra 1962 er mange af byens bygninger i dag friluftsmuseum.

Hen på eftermidagen kører vi via gamle smukke landsbyer til prins Henriks slot i Caïx, der ligger omgivet af vinmarker til alle sider. Her beser vi slottes vinkælder og smager på stedets vine.

På dagens heldagsudflugt besøger vi tirsdag »Grotte du Pech-Merle«, hvor vore forfædres ældgamle vægmalerier stadig imponerer.

Smuk sejltur

Herfra kører vi langs Lot-flodens stejle klippevægge til den lille landsby Bouziès og efter fælles frokost i byen, tager vi på sejltur gennem et imponerende landskab med sluser, slugter og maleriske bjerglandsbyer.

Onsdag bruger vi formiddagen i vores værtsby og tager på byrundtur til fods, hvor vi blandt andet ser domkirken fra det 11. århundrede samt de mange hyggelige små gader og pladser.

Denne dag er der marked i byen foran domkirken og vi tager en tur på markedet, hvor også dronning Margrethe gør sine indkøb, når hun er i Cahors. Tid på egen hånd inden vi om eftermiddagen mødes på hotellet og i samlet trop går til byens vinkooperativ, der åbnede i 1977. Her skal vi smage på nogle af de såkaldte sorte vine, som de blev kaldt i gamle dage grundet den mørke drue, Malbec.

Torsdag forlader vi Cahors og kører inden om byen Oradour-sur-Glane og mindes den forfærdelige tragedie, der ramte byen 10. juni 1944. Mere end 600 mennesker mistede livet, da SS-tropper som repressalier for modstandsbevægelsens virksomhed på det nærmeste udslettede den lille by. Vi fortsætter til Troyes, tæt ved Seine-floden, hvor vi overnatter.

Fredag fortsætter vi turen nordpå og stopper i champagnebyen Reims for at se den imponerende domkirke, hvor de franske konger førhen blev kronet.

Efter frokost fortsætter vi til overnatningshotellet i Midttyskland.

Lørdag hjemkomst i Midtjylland om aftenen.

Inkluderet i prisen

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 7650 kroner per person. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 7990 kroner. Eneværelsestillægget er på 1550 kroner.

I prisen er inkluderet:

Kørsel i moderne og røgfri bus

Dansk rejseleder hele vejen

Otte overnatninger med halvpension

En frokost

Udflugtsprogram inklusive naturlige entréer

Cahors

12. - 20. september

Pris per person i dobbelt­værelse for abonnenter: 7650 kroner

Tillæg for ikke-abonnenter: 300 kroner

Tillæg for eneværelse: 1550 kroner

Årsafbestillingsforsikring: 251 kroner

Teknisk arrangør: Giba Travel

Tilmelding til Læserklubben på 96263756/57 eller på laeserklub@herningfolkeblad.dk

Se www.læserklubben.dk

Ordet er dit