Tip os log ind
Byrådets medlemmer har fået inspiration med sig hjem til Ikast-Brande fra den nye bydel i Ringkøbing.
Foto: Pr-foto

Byrådet henter inspiration fra den nye bydel i Ringkøbing

Inspiration fra området Ringkøbing K, kan hjælpe med at bane vejen for udviklingsplanen i Brande Syd
18. maj 2018, 11.35

Brande Byrådet studerer i øjeblikket en ambitiøs udviklingsplan i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Torsdag 26. april tog Ikast-Brande Kommunes Byråd på studietur. Himlen var blå og humøret var højt. Turen gik til den helt nye bydel »Ringkøbing K« i Ringkøbing. Anledningen var det igangværende arbejde med udviklingsplanen for Brande Syd. Hvad skal man tænke på, når man starter et sådan projekt? Hvordan har samspillet mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og partnerselskabet Ringkøbing K været? Hvad gør man for at tiltrække tilflyttere, og hvordan har man håndteret vandet i området? Sådan skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I løbet af de seneste tre år har Ringkøbing K omdannet et tidligere landbrugsareal til et stort, rekreativt naturområde med enge, skov, søer, bærhaver, frugtlunde og stisystemer. Borgerne i Ringkøbing har allerede indtaget området som en velkommen rekreativ forlængelse af den eksisterende by. Ringkøbing-Skjern Kommunes målrettede arbejde for, at den nye bydel fra starten skulle være en integreret del af de lokale borgeres dagligdag, er derfor lykkedes.

Natur før huse

I 2016 solgte man de første byggegrunde til private investorer og udviklere, der skal opføre boliger i den ny anlagte natur.

Ambitionen er, at der både skal være ejer-, leje- og andelsboliger, så der bliver boliger for enhver i den nye naturbydel. Naturbydelen Ringkøbing K udvikles i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg, så der er økonomisk rygstøtte.

- Modellen kan sagtens kopieres også uden fondsmidler, fortalte projektdirektør Peter Kjølby, og fortsatte:

-Man skal så finde en anden økonomisk stærk partner, men de findes også derude.

Is i maven

Hvad gør I for at tiltrække tilflyttere, og hvordan håndterer I vandet i området? Er der overhovedet købere til boliger uden egen have? Det var nogle af de spørgsmål som optog Ikast-Brande Kommunes politikere og embedsfolk. Kort sagt: Hvor meget is i maven er nødvendigt, når man planlægger så ambitiøst og nytænkende.

- Man skal have en del is i maven, men det kan betale sig at være tålmodige, holde fokus på visionen, og tro på planen også når andre tvivler. Interessen for området er stor, og vi tror i den grad på brandingværdien, svarede forhenværende borgmester i Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen, med et smil.

Det var et inspireret og optimistisk rejseselskab som steg på bussen efter en lang dag i bosætningens tegn. Hjemme i Brande igen, fortsættes arbejdet med at lande en masterplan for Vandets Vej i Brande Syd og på udviklingsplanen for bosætning i området.

Ordet er ditMere Ikast-Brande