Tip os log ind
 • 1/: Julie Bloch Hornsved, 18 år: - Ja, det må jeg indrømme. Sociale medier tager meget tid, og det tager også for meget tid. Det kan godt være lidt skræmmende til tider.
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Amalie Graaberg, 18 år: - Jeg bruger mobilen for meget, men jeg bliver samtidig mere og mere bevidst om det. Prøv at tænke på, at man jo aldrig keder sig mere. Der er ikke et sekund, hvor man kan kede sig, for så ryger mobilen op, hvor der altid er mulighed for at kigge på et eller andet eller at skrive med vennerne. Jeg kan egentlig godt føle mig lidt stresset over det nogle gange. Engang i en time foregik der en masse korrespondence i en chat eller på Facebook, og det distraherede mig faktisk så meget, at jeg blev nødt til at gå ud for at følge med, lyder det efterfulgt af et grin.
  Foto: Flemming Hansen?
 • 1/: Hannah Nørregaard Andersen, 18 år: - Jeg kan også tilslutte mig de andre, for jeg bruger for meget tid. Det er et svært mønster at bryde, men jeg er faktisk blevet bedre, føler jeg. Ofte fylder de sociale medier meget, og jeg har før brugt meget tid på Messenger. Nu forsøger jeg at skrive mere over sms - også for ikke at blive lokket af alt muligt andet.
 • 1/: Daniel Tang, 17 år: . Jeg bruger den mere end førhen. Jeg tror, at det handler om, at man får lagt mange af sine muligheder ind i sin smartphone. Hvis man glemmer sin pung eller sit rejsekort, gør det ikke noget, for man har det hele på sin telefon, som man også kan betale med. Sådan rent tidsfordrivsmæssigt bruger jeg nok også for meget. Jeg ser mange videoer på Youtube, når jeg keder mig.
 • 1/: Michelle Hansen, 18 år: - Det føles ikke som så lang tid, men min opgørelse over antal brugte timer på min skærm viser, at jeg bruger cirka tre timer om dagen. Jeg pendler dog meget, så der er det oplagt at sidde med mobilen.
  Foto: Flemming Hansen

Bruger du for meget tid på din mobil?

Hvordan er unge gymnasieelevers forhold til deres smartphone? Bruger de den for meget, eller kan forbruges modereres?
11. april 2019, 10.39

Ikast-Brande Undervisningen er i fuld gang, og der tages noter på computeren. Hvor der før lå papir og blyanter på bordet foran eleverne i gymnasiet, ligger...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Ikast-Brande