Tip os log ind
En væltet kranbil spærrede motorvejen mellem Aulum og Haderup.
Foto: Henrik Lind Jørgensen

Brok og bøder efter kranbil spærrede motorvej

En stor kran væltede torsdag eftermiddag på Holstebromotorvejen mellem Aulum og Tvis. Først klokken to natten til fredag var vejen igen helt åben
25. april 2019, 16.51

AULUM En kranbil væltede ved 16-tiden torsdag eftermiddag på Holstebromotorvejen mellem afkørslerne ved Aulum og Tvis.

Bilen væltede og spærrede de nordgående spor, men selve kranen røg delvist over midterrabatten og spærrede derfor også delvist for trafikken i den sydgående retning.

Først klokken 02.20 natten til fredag var alt oprydningsarbejdet færdigt og motorvejen helt genåbnet.

- Det var ikke bare lige at rejse kranen op igen. Der skulle to mobilkraner til at løfte den. Derudover var 50 meter autoværn revet op og asfalten var også ødelagt, fortæller Henrik Nielsen, der er vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, fredag formiddag.

Udover skader på autoværn og vejen var der også miljøspild. Henrik Nielsen oplyser, at kommunen skulle grave 18 meter midterrabat op efter et miljøspild.

Politiet var hurtigt fremme på stedet, hvor det kunne konkludere, at der ikke var alvorligt tilskadekomne.

Den spærrede motorvej satte åbenbart sindene i kog hos flere bilister.

- Vi fik en del opkald om, at nu måtte vi få ryddet op og vejen åbnet igen. Det var vagtchefen i går meget frustreret over. Vi gjorde alt, hvad vi kunne for at informere og hjælpe bilisterne, siger Henrik Nielsen, der tilføjer, at det er meget usædvanligt, at borgere ringer ind og brokker sig til politiet på den måde.

Politiet havde også bødeblokken fremme ved uheldsstedet. Seks bilister fik både bøde og et klip i kortet.

- Bilisterne filmede uheldet, mens de kørte i modsatte vejbane. Det er en uskik, at folk skal filme uheld. Vi kan kun opfordre til, at folk ikke sætter farten ned for at glo på uheld. De skal bare holde farten og køre videre, slår Henrik Nielsen fast.


Ordet er ditMere 112