Tip os log ind
Administrerende direktør Nicolai Hansen modtog prisen på vegne af KMC.
Foto: Flemming Hansen

Brande-virksomhed vandt Årets Vækstpris

KMC vandt hovedpris på vækstkonference, hvor også Herning-direktør blev hyldet
01. oktober 2018, 14.45

Landbrug For syvende år blev der delt priser ud til landets bedste fødevare- og agrovirksomheder, da Vækstkonferencen fredag blev gennemført i Horsens, og for anden gang vandt Brande-virksomheden KMC »Årets Vækstpris«.

Begrundelsen for prisen i år er, at KMC har vist evne til at finde en helt ny vej til vækst. Det er sket gennem forretningsudvikling, hvor KMC har suppleret sit hovedprodukt kartoffelmel med nye produkttyper. Her har man valgt at gå aktivt ind i at udvikle nye fødevareprodukter sammen med sine kunder, hvor kartoffelstivelsen helt eller delvist erstatter mælkeproteiner og andre animalske proteiner.

Det har samlet set tredoblet omsætningen på 10 år, og derfor vandt KMC prisen foran de to andre kandidater til prisen, som var maskinhandler Mertz fra Maribo og maskinproducenten He-Va fra Mors.

Det var en overrasket KMC-direktør Nicolai Hansen, der modtog prisen.

- Jeg kan ærligt sige, at jeg ikke regnede med, at KMC ville modtage Vækstprisen denne gang. Vi modtog den jo senest i 2015, og jeg havde derfor forventet, at andre stod for tur i år. Når vi så alligevel får den, må det være udtryk for, at dommerne har vurderet, at KMC's udvikling over de seneste år har været noget ganske særligt. Og det kan vi kun være meget stolte over, sagde Nicolai Hansen ifølge en pressemeddelelse.

Pris til Aco Funki-direktør

Under Vækstkoncerencen blev der også uddelt en pris for »Årets Præstation«, og den gik til direktør Lene Bryde fra Aco Funki i Gjellerup ved Herning.

Begrundelsen for prisen er, at hun har formået at vende en virksomhed tæt på fallittens rand til at være en producent af staldinventar, der efterspørges af svineproducenter fra hele verden. Især i Asien er det lykkedes at få et markant gennembrud.

- Gennem et stærkt personligt lederskab har hun skabt en bemærkelsesværdig turnaround for Aco Funki, som har vist stærk fremgang på nøgletallene. Samtidig har hun gennem sit virke i Danish Pig Academy et skarpt udsyn på fremtidens eksportmarkeder og fokus på at give danske virksomheder, fremhævede Gjensidiges kommercielle direktør Lars Kronborg ifølge Landbrugsavisen under prisoverrækkelsen.

Det var Landbrugsavisen, som i samarbejde med Yara stod for konferencen. Partnerne var Landbrug & Fødevarer, Dansk Agroindustri og Dansk Maskinhandlerforening.

Herning Folkeblad udgiver tirsdag magasinet Vækstjylland, der sætter fokus på temaet »Hvad skal vi leve af i fremtiden?«. Her kan du læse en større artikel om KMC's arbejde med produktudvikling.

Ordet er ditMere Erhverv