Tip os log ind
Sidste år blev Eli Nicolajsen kåret som Årets Brandit på grund af hans utrættelige arbejde for Ikast-Brandes Ungdomsskole. Hvem det bliver i år, vil først blive afsløret ved Brande Marked. Det er Brande Borgerforening, der står bag kåringen.
Foto: Thomas Vang Nielsen

Brande Marked står for døren: Biler, børn og årets brandit

Tre dage med Brande Marked
23. maj 2018, 16.27

brande Tiden for det årlige Brande Marked nærmer sig, og programmet er så småt ved at tegne sig.

Det kommer til at se noget anderledes ud i forhold til det første Brande Marked, der efter ministeriel tilladelse kan skrive historien tilbage til juli 1857.

Her var der dog først og fremmest tale om et marked for landboere, der kunne fejre en god handel i et af 48 beværtertelte og en god nævekamp, og måske blev der også plads til et flækket franskbrød med røget sild for 25 øre.

Både priserne og menuen ser anderledes ud i det Brande Marked, der finder sted fra torsdag 7. til lørdag 9. juni.

I følge det foreløbige program starter festlighederne torsdag eftermiddag, hvor hovedgaden spærres af, dog ikke for paradekørslen af specialbiler, der kommer fra nær og fjern.

Et tilsvarende optog for to år siden samlede 250 køretøjer.

Som sædvanlig er der også bankospil i det store telt i Fynbogården.

Fredagen byder på det store optog, hvor omkring 800 af Brandes yngste går gennem byen og ender på Torvet, hvor der vanker underholdning.

Festen på Tovet og i Fynbogården fortsætter, og der bydes blandt andet på underholdning ved Johnny Madsen Jam.

Lørdag er markedets helt store dag, og det hele begynder med gratis rundstykker og kaffe på Torvet, og så står den ellers på modeshow, kræmmermarked og kåring af Brandes stærkeste mand.

Det er også lørdag, at den ærefulde titel som Årets Brandit afsløres, og henunder aftenen er der underholdning med Green Hill.

Ordet er ditMere Brande