Tip os log ind
Sådan så det ud, da bosætningsudvalget første gang var samlet på rådhuset.
Foto: Pr-foto

Bosætningsudvalget er trukket i arbejdstøjet

Som led i en vækstplan har byrådet vedtaget, at Ikast-Brande Kommune skal profilere sig endnu mere som en attraktiv bosætningskommune
16. februar 2019, 10.05

Ikast-Brande Som led i en strategi om at Ikast-Brande Kommune i højere grad skal markedsføre sig som en attraktiv kommune at flytte til, er der blevet nedsat et bosætningsudvalg, som skal komme med indspark til en bosætningsstrategi.

For nylig mødtes udvalget for første gang.

Det 24 personer store udvalg er sammensat af politikere, repræsentanter for virksomheder, ejendomsmæglere, byer og landsbyer samt foreningerne Brande City og Vores Ikast.

Bred forankring

De første greb er dermed taget i udarbejdelsen af en bosætningsstrategi, og det første møde viste stor interesse for emnet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Dialogen var meget konstruktiv, og der er mange spændende ideer at arbejde videre med - ideer, der både tilgodeser udviklingen af kommunens større og mindre byer samt virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft, fortæller Annette Mosegaard (K), formand for Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget.

Der er planlagt yderligere to møder i Bosætningsudvalget. På næste møde i marts tages beslutning om, hvilket fokus der skal prioriteres i bosætningsstrategien. Derudover er der planlagt et møde i maj, hvor udvalget skal byde ind i forhold til den endelige bosætningsstrategi.

Giv bosætningsguiden gode ideer

Sideløbende med udvalgets arbejde er kommunens bosætningsguide i fuld gang med at opbygge netværk med kommunens forskellige aktører.

Den nye bosætningsguide, Lene Møller Fløe, besøger virksomheder og netværk og samler gode erfaringer og inspiration fra andre kommuners arbejde med bosætning.

Kommunen opfordrer derfor til at tage fat i Lene Møller Fløe, hvis man har gode erfaringer eller forslag til, hvordan kommunen tiltrækker flere borgere. Ideer kan både komme fra tilflyttere og fra personer, der har boet i kommunen hele livet.

Ordet er ditMere Ikast-Brande