Tip os log ind
- Det får virkelig stor betydning for os alle sammen, siger formand for Vinding Borgerforening Jan Grünberger.
Foto: Søren Poder

Borgermøde om spærrede gader

10. februar 2019, 19.22

SØRVAD Vinding Borgerforening håber, at mange vil møde op til borgermødet, der finder sted i Sørvad Kultur og Idrætscenter tirsdag 19. februar.

- Når man kloakseparerer i en lille by som Sørvad, så får det virkelig stor betydning for os alle sammen, både byens indbyggere og oplandet. Så det er en sag, der vedrører os alle, siger borgerforeningens formand, Jan Grünberger, og fortsætter:

- De erhvervsdrivende kommer til at mærke det, og det gælder både butikkerne, landmændene og de håndværkere, der ofte benytter Langgade. Men det vil også kunne mærkes privat, når folk ikke kan køre hen til deres huse, og når skraldespandene ikke kan tømmes og så videre.

Jan Grünberger påpeger dog, at borgermødet ikke handler om at diskutere, hvad der skal laves.

- Kloaksepareringen ligger fast, og sådan er det. Og der er heller ikke afsat tid til at bringe enkeltsager op. Mødet handler om, at Herning Vand vil orientere og give en tidsplan, og så håber vi samtidig, at de vil komme med nogle gode løsninger til omkørsel. Her kan det så også være, at nogle af borgerne kommer med en genial idé - det sker nogle gange, når folk lægger hovedet i blød, siger Jan Grünberger.

Kloakseparering

Frem til efteråret 2020 vil Herning Vand gennemføre etape to af den planlagte kloakseparering i Sørvad. Etapen dækker den vestlige del af byen, og herefter er hele Sørvad separeret.

Etape et, som dækkede den østlige del af Sørvad, blev gennemført i perioden juli 2012 til august 2013.

I etape to skal der arbejdes i følgende veje: Langgade, Borupsvej, Tværvej, Bakkevej, Digevej, Baunevej, Henningsvej, Stationsvej og Kirkevangen.

Ordet er ditMere Vildbjerg